Avocadopesto

Ik ben gek op pesto en maak het negen van de tien keer zelf. Dit komt omdat manlief Tim allergisch is voor noten en ook geen pijnboompitten kan verdragen. Nu heb ik in de winkels nog nooit een pesto zónder noten of pijnboompitten gezien en dus ben ik op mezelf aangewezen. Geeft helemaal niets natuurlijk, het zelf maken van pesto heb je in no-time gedaan en is een makkie als je verse basilicum in de tuin hebt staan zoals ik. Vandaag deel ik een fijne variant met jullie: avocadopesto. Door avocado aan de pesto toe te voegen en hier en daar wat ingrediënten te vervangen, krijg je een heerlijk romige pesto die onwijs lekker is als spread op een broodje of om door gekookte pasta te roeren. Verder is deze pesto net zo makkelijk te maken als alle andere spreads. Wanneer je een foodprocessor, hakmolentje of staafmixer in huis hebt ben je echt binnen 10 minuten klaar.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Avocadopesto

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

avocadopesto

1 van 3 stemmen

Avocadopesto

Porties200 gr

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 3 el zonnebloempitten
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • sap van 1/2 citroen
  • 15 gr basilicumblaadjes
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hakmolentje en maal het geheel fijn. Hoe langer je maalt hoe fijner de pesto wordt.
  • Voeg eventueel meer olijfolie toe als je gek bent op een iets vloeibaardere pesto. Zorg er tevens voor dat, wanneer je deze pesto een paar dagen wilt bewaren, je een klein laagje citroensap en olie bovenop de pesto in het potje schenkt.

Join the Conversation

  1. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Hmm ik ben dol op pesto én avocado dus dit lijkt me echt de perfecte combinatie!

  2. Sharon says:

    Hoe maak jij de pesto zonder pijnboompitjes of noten? Ik ben op zoek naar een goed recept aangezien ik ook slecht tegen beide kan.

    1. Sabine Author says:

      Ik laat de pijnboompitjes en/of noten dan altijd gewoon weg: basilicum, olijfolie, knoflook, Parmezaan, peper en zout.

  3. Danella says:

    Wat een leuk idee, lijkt me echt heerlijk!

  4. jaimyskitchen.nl says:

    Heerlijk! Zelfgemaakte pesto is ook veeeel lekkerder dan al die potjes

  5. Heerlijk om van te smullen,

    Helaas heeft mijn zoon (buiten noten) ook een allergie voor kaas :-(
    Heeft u een idee voor een vervanger?

    MVG

    Leon

    1. Sabine Author says:

      Ik zou het dan eigenlijk gewoon weglaten. Of in de winkel kijken naar veganistische kaas, wellicht dat dat wel kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close