Vandaag deel ik het gerecht dat op de omslag van mijn nieuwe boek staat: een broodje met krokante kipburger! Mega krokant, dus mega lekker! Als alles helemaal volgens planning verloopt, is mijn vierde kookboek komende week verkrijgbaar! Het vierde boek alweer, niet normaal hoe snel de tijd de afgelopen jaren is gegaan en hoeveel er is gebeurd in de tussentijd. En ondanks dat het boek nummer vier is, blijft het spannend als zo’n boek er eenmaal is. Want hoe wordt het boek ontvangen maar ook: hoe ziet ‘ie er in het echt uit? Want ik heb de digitale proefdruk natuurlijk wel tientallen keren doorgenomen, een fysiek boek ziet er altijd anders uit. Als het boek deze week verschijnt betekent dit ook dat ik weer aardig wat pre-orders mag inpakken en verzenden, maar ik vond het ook een leuke gelegenheid om een recept uit het boek te delen.
OH MY FOODNESS!
OH MY FOODNESS! moet je zien als de opvolger van het Guilty Pleasures Kookboek, daar waar ik na 50 lekkere guilty recepten stopte met dat boek, voeg ik er met OH MY FOODNESS! weer 50 gloednieuwe recepten aan toe. En met deze 50 recepten ga ik nog een klein stapje verder. Ze zijn nóg iets fouter maar ook nóg iets lekkerder.
In OH MY FOODNESS! vind je 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza… Niets is te gek.
Met het Oh My Foodness! kookboek heb je een boek in handen waar je instant trek van krijgt. Zoals jullie van mij gewend zijn, zijn de recepten niet te ingewikkeld en heb je geen waslijst aan ingrediënten nodig. Dol op comfortfood en zin om los te gaan in de keuken? Met dit boek heb je alles wat je nodig hebt in handen.
Zoals bij alle boeken heb ik overigens ook nu de foodstyling en -fotografie weer zelf gedaan. Zei ik bij Cheesecake al dat dit boek de mooiste is die ik heb gemaakt, vind ik dat stiekem nu echt van OH MY FOODNESS!
Koop het OH MY FOODNESS kookboek o.a. via bol.com!
Krokante kipburger
Als jullie mijn eetoverzichten lezen weet je dat wij wel eens naar McDonald’s gaan en dat ik daar altijd kies voor de broodjes kipburgers. Die vind ik simpelweg het allerlekkerst en niets gaat boven écht krokante kip op een burger als je het mij vraagt. Er moest dan ook een lekker broodje kipburger in mijn nieuwe boek komen en ik maakte een krokante kipburger met honing. Krokant, juicy en ietwat zoetig door toevoeging van de honing. Geserveerd op een lekkere burger bun en met verder weinig ingewikkelde ingrediënten, is dit de perfecte burger om thuis te maken in het weekend.
Meer burgerrecepten?
Op OMF vind je nog meer lekkere burgerrecepten. Ik deel er graag twee met je. Vooral de bagel breakfast burger met krokante kip vind ik heerlijk! Als je van een broodje krokante kip houdt, dan moet je deze een keer proberen. En de bacon cheeseburger is één van mijn andere favorieten! Deze burger is heerlijk sappig en de smaakcombinatie van de bacon en de kaas is gewoonweg super lekker. Absoluut aanraders om een keer te maken.
Krokante honing-kipburger
Benodigdheden
- ziplockbag
- frituurpan of pan met hete olie
Ingrediënten
Voor de kip:
- 4 kipfilets – a 150g/stuk
- 250 ml karnemelk
- 100 g bloem
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl fijngemalen peper
- 1/2 tl zout
Voor de honingsaus:
- 50 g honing
- 1 el sojasaus
- 1 teentje knoflook – geraspt
- peper
En verder:
- 4 hamburgerbroodjes of witte bollen
- 30 g gesmolten boter
- 4 blaadjes Romaine sla
- plakjes augurk
- 1 tomaat – in plakjes
- mayonaise
- zonnebloemolie
Instructies
- Doe de kipfilets in een ziplockbag of schaal en schenk hier de karnemelk bij. Laat de kipfilets minimaal 2 uur in de melk marineren.
- Roer na 2 uur de bloem en de specerijen door elkaar. Verhit een laagje van ongeveer 1 centimeter zonnebloemolie in een koekenpan.
- Laat de kipfilets uitlekken en wentel ze door het bloemmengsel. Frituur de kipfilets 8-10 minuten in de hete olie tot de kip helemaal gaar is geworden. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
- Roer tijdens het frituren van de kip alle ingrediënten voor de honingsaus door elkaar.
- Snijd de hamburgerbroodjes doormidden.Smeer de binnenkant van de broodjes in met gesmolten boter en grill ze even kort in een droge koekenpan.
- Smeer de broodjes in met mayonaise en verdeel de Romaine sla en plakjes augurk over de broodjes. Smeer de krokante kipburgers helemaal in met de honingsaus en leg op ieder broodje een kipburger. Leg de plakjes tomaat op de kip, gevolgd door een schepje mayonaise en serveerde broodjes direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoi hoi, denk je dat het met een airfryer ook lukt?
Daarin worden ze lang niet zo krokant als in de hete olie. Als je ze in de Airfryer wilt maken kun je ze beter echt paneren. Met paneermeel of panko.
Mooohhhh dit ziet er weer zo lekker uit. Kan niet wachten op je boek!!
Hij was heerlijk! Ik ben overtuigd en ga je boek kopen!
Wat leuk! Veel plezier ermee alvast! :D