Deze Indiase Kip Tikka Masala maakte ik in de slowcooker maar is net zo makkelijk om in een andere pan klaar te maken. Het is wat mij betreft een heerlijk gerecht voor de koude dagen. De pit die we terugvinden in de saus zorgt voor een verwarmend effect en wanneer je het serveert met (zilvervlies)rijst zet je een vullend maaltje op tafel. Comfort food als je het mij vraagt, ideaal voor de winter. Mocht je dit gerecht klaarmaken in een normale pan: bak dan eerst de kip gaar en voeg vervolgens alle ingrediënten voor de saus toe. Laat de saus een minuut of vijftien pruttelen.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 400 gram kipfilet
- 250 milliliter (halfvolle) yoghurt
- 2 eetlepels garam masala
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijn
- ¾ theelepel kaneel
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels maïzena
- peper en zout
1. Meng de yoghurt met alle specerijen en de tomatenpuree in een kom. Leg hier de kipfilets in en laat dit een halfuurtje in de koelkast marineren.
2. Snijd ondertussen de ui grof en hak de knoflook fijn. Doe dit samen met een beetje olijfolie onderin de slowcooker.
3. Leg de kipfilets onderin de slowcooker en schenk hier de marinade overheen. Leg er vervolgens twee laurierblaadjes bij en doe de deksel op de pan.
4. Draai de slowcooker op stand low en laat ‘em vervolgens zeven à acht uur staan tot de kip gaar is.
5. Haal de kipfilets uit de slowcooker en snijd ze in grove stukken, doe de kip daarna weer terug in de pan.
6. Roer de maïzena los in een beetje water en voeg dit toe aan het gerecht in de slowcooker. Roer goed door en breng de saus desgewenst op smaak met een beetje peper en zout. Laat de slowcooker nog een kwartier aanstaan met de deksel erop zodat de saus dikker kan worden.
Serveer de Kip Tikka Masala met verse of gedroogde koriander op een bedje van rijst.
Leuk weetje: voor Kip Tikka Masala is er eigenlijk geen officieel recept. In veel Indiase regio’s maakt iedere familie het op haar eigen manier. De echte Indiase Kip Tikka Masala heeft vaak een geel/oranje kleur die veelal wordt verkregen door het toevoegen van kleurstof.
Dit lijkt me een heerlijk gerecht. Ik zie nu toch steeds meer recepten voorbij komen die ervoor zorgen dat ik spijt heb dat ik geen slowcooker heb aangeschaft. Het is maar goed dat we daar in onze keuken niet veel ruimte voorvhebben, anders had ik het alsnog gedaan.
Heerlijk, dit ga ik snel eens maken!
Oeehh dit klinkt echt lekker! Ook super makkelijk eigenlijk. Ik ga mn moeder eens lief aankijken en vragen of we dit aankomende weeks eens kunnen eten :D
Klinkt goed zeg!
Leuk weer een slowcooker recept, heb er toevallig pas een aangeschaft en ben druk aan t uitproberen.
ook dit recept komt dus op de to do list, dankjewel.
Hmm, dit klinkt echt héél erg goed, dit lijkt me ook heerlijk om op een lekker regenachtige avond te eten, lekker warm binnen met de kaarsjes aan! :) Ik heb geen slowcooker, dus dan maar in de pan proberen :)
Ga dit van de week eens proberen! Heb geen slowcooker helaas, dus dan maar in de pan!
Ik heb voor mijn verjaardag dan toch eindelijk een slowcooker gekregen en dit wordt het eerste recept wat ik erin ga proberen! :)
Jaaaaaa, wat goed dat je een slowcooker hebt gekregen! Veel plezier ermee.
Is een slowcooker echt zo fijn….?
Hoe lang moet dit in een normale pan? En moet het lichtjes pruttelen?
Vanavond gemaakt, gewoon in de pan want ik heb geen slowcooker.. Hoort de saus een beetje zurig te zijn of heb ik iets verkeerds gedaan?
De saus hoort inderdaad een beetje zurig te zijn door de yoghurt.
kan dit ook met griekse yoghurt ???
Tuurlijk :)
Vandaag gemaakt in de slowcooker. Is trouwens een kookpot die iedereen zou moeten hebben, ik heb ‘m al jaren!
De saus was wat geschift, maar de smaak was goed. Zou het uitmaken welke yoghurt je gebruikt? ik heb het met Turkse yoghurt gedaan.
Met Turkse yoghurt zou het eigenlijk niet moeten schiften. Of heb je voor een magere variant gekozen? Dan zou het kunnen dat het daar aan ligt.
Ik snap er niks van, maar dit is het 2e recept van hier wat “mislukt” bij mij. Kip is echt gortdroog. Alle stappen precies gevolgd, wat zou t kunnen zijn dat ik verkeerd doe?
Als de kip te droog wordt dan zou je de tijd dat het gerecht nodig heeft om te garen in de slowcooker kunnen verminderen. Wellicht heeft jouw slowcooker iets meer power dan die van mij.
Hoi Sabine,
Wij hebben net jouw boek Guilty Pleasures binnen. Wat een geweldig lekkere recepten staan daar in! En op je site trouwens ook!
Even iets heel anders. Iris schrijft dat haar kip gortdroog was destijds. Ik las in jouw recept hoelang de kipfilet in de slowcooker moet. Dat is echt veel te lang! Kipfilet 8 uur in de cooker? Dan wordt de kip inderdaad gortdroog. Kipdijfilet kan wel lekker lang in de slowcooker, maar ook geen 8 uur, want dan heb je, zonder vorken te gebruiken om uit elkaar te trekken, pulled chicken.
Waarom staat er in je recept dat kipfilet 8 uur in de cooker moet? Ik maak veel gerechten met kip in de slowcooker, veel Indonesisch ook. Kipfilet mag hooguit anderhalf uur in de slowcooker in natte dunne sauzen, en zo’n 2 a 3 uur in dikke sauzen, zoals pinda kip.
Bedoelde je wellicht ook kipdijfilet in je recept? Dat verklaart namelijk een hoop.
Groetjes,
Caroline
nog even een klein vervolg op mijn vorige reactie. Omdat ik dol ben op diepe smaken, gebruik ik allang geen kipfilet meer. Ik ben een aantal jaren geleden overgestapt op kipdijfilet. Hoe langer in de slowcooker, hoe meer smaak. Zalig!