Homemade Amandelspijs

We trappen de Ohmyfoodness Adventkalender af met een basisrecept. Amandelspijs is iets dat je rondom deze periode overal voorbij ziet komen. Het zit in gevulde speculaas, in banketstaven en eigenlijk kun je er nog veel meer mee. Het is natuurlijk onwijs makkelijk om naar de supermarkt te fietsen om daar een pakje kant-en-klaar amandelspijs te halen. Ik neem het je ook niet kwalijk, ik heb het namelijk ook al geregeld gedaan. Zelf amandelspijs maken is echter een fluitje van een cent. Ik durf zelfs te wedden dat je, mits je alle ingrediënten in huis hebt natuurlijk, sneller klaar bent met het maken van dit spijs dan wanneer je op en neer fietst naar de supermarkt. Bovendien is de smaak ook vele malen beter. Het is natuurlijk vers en dat proef je. Als je dan eenmaal een portie amandelspijs hebt gemaakt kun je zelf weten wat je ermee doet. Morgen deel ik in ieder geval een heel lekker recept waarin ik dit zelfgemaakte spijs gebruik. Dus stay tuned!


Klik hier als je de video niet kunt zien

3.20 van 5 stemmen

Homemade Amandelspijs

Porties300 gram

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen gepeld en ongebrand
  • 150 gram kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 ei

Instructies

  • Doe de amandelen en de kristalsuiker in de kom van de foodprocessor. Laat de processor draaien tot de amandelen zijn verkruimeld. Zorg er wel voor dat je de machine niet te lang laat draaien, anders krijg je amandelpasta. Ook lekker, maar hier niet de bedoeling.
  • Voeg het citroensap toe en laat de machine nogmaals draaien tot het mengsel licht kleverig is.
  • Zet het amandelspijs nu weg in de koelkast om het te laten rijpen. Voor een optimale smaak laat je de amandelspijs een paar uur staan.
  • Voeg vlak voordat je het amandelspijs gaat gebruiken het ei toe. Maal het geheel nogmaals met de foodprocessor zodat het ei goed wordt opgenomen. Verwerk nu het amandelspijs zoals je wil.

Notities

*Mocht je geen foodprocessor hebben dan kun je dit spijs ook klaarmaken in de blender. Zorg er wel voor dat jouw blender krachtig genoeg is om de amandelen fijn te malen.

Join the Conversation

  1. Amandelspijs is top, heb het laatst ook gewoon zonder suiker gemaakt van amandelmeel en dadelpasta. Super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close