De combinatie van ossenworst met truffelmayonaise is hemels, echt waar. Bij mij staat ‘ie wel in de top 3 van hapjes die ik momenteel serveer tijdens een verjaardag/feestje. Alhoewel, dat is door Corona alweer even geleden natuurlijk. Hoe dan ook, een dikke aanrader. En al helemaal in Tosti-vorm. Supersimpel, zo gemaakt en lékker dat ze zijn! En omdat rucola er ook heel lekker bij is, maar omdat dat warm toch wat verlept wordt, serveer je er gewoon een dotje van bovenop de tosti. Met een beetje peper, zout en eventueel (citroen)olijfolie. Luxe middaghap hoor, dit!
Mocht je nou voor een grotere groep deze tosti’s maken, verdubbel dan gewoon het recept. Ik heb namelijk een half Turks brood gebruikt en daar snijd je al vijf tosti’s uit. En aangezien je toch een heel Turks brood moet kopen om dit te maken, heb je zo een hele lading gemaakt voor een grotere groep. Kwestie van de hoeveelheid truffelmayo en ossenworst verdubbelen en in twee sessies grillen :-)
Turks Brood Tosti met Ossenworst en Truffelmayo
Benodigdheden
- Contactgrill
Ingrediënten
- 1/2 Turks brood
- 200 gram ossenworst in plakjes van 0,5cm
- 3 el truffelmayonaise
- een paar handjes rucola
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd het Turks brood horizontaal door de helft en smeer de truffelmayonaise op 1 van de twee lagen. Leg daar vervolgens ook de plakjes ossenworst over, bestrooi met een beetje peper en zout en leg dan de andere helft van het brood er bovenop.
- Leg het brood onder de hete contactgrill en grill de tosti's mooi bruin. Niet te lang, anders gaart de ossenworst teveel.
- Wanneer klaar snijd je het brood in 5 punten. Serveer de punten met een beetje rucola en olijfolie er overheen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.