Gezouten karamel, je kunt me ervoor wakker maken. Koffie? Absoluut niet. Ik drink het niet maar ik vind dus alles met een koffiesmaakje hártstikke lekker. Denk aan chocolade, heer-lijk. En de geur van koffie? Ook heerlijk. Dus ja, ik vind het een prima toevoeging maar ‘puur’ drink ik het niet, mij te sterk. Hoe dan ook, een milkshake met deze combinatie leek me dus een hemels idee. En dat idee heeft aardig goed uitgepakt want het is een hele lekkere combinatie. Zo gemaakt ook, want je zet een kopje koffie terwijl je de toppings klaarmaakt en voor de milkshake zelf giet je gewoon het een en ander in de blender. Vijf minuten dus, en dan heb je deze unit op tafel staan. Tip; verdubbel het recept voor als je ‘m samen met iemand wil drinken.
Salted Caramel Koffie Milkshake
Ingrediënten
Topping
- 50 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- 1 tl suiker
Milkshake
- 150 ml volle melk
- 4 bollen salted caramel ijs
- 2 el koffie
Overig
- 2 el karamelsaus
- een klein handje mokkaboontjes
- zeezout
Instructies
- Roer de slagroom en de suiker door de mascarpone totdat je een stevige room krijgt.
- Doe vervolgens alle ingrediënten voor de milkshake in een blender en mix kort met elkaar.
- Giet de milkshake in een groot glas, lepel de topping erop en verdeel de karamelsaus, mokkaboontjes en een beetje zeezout erover.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.