Fastfood Friday: Pizzarolls met knoflookdip

Jullie weten inmiddels wel dat mijn favoriete fastfood pizza is en daarom vind ik het altijd leuk om te experimenteren met de smaken van pizza. Dat heb ik voor OMF al veelvuldig gedaan! Denk bijvoorbeeld aan deze pizza-pastaschotel of mijn loaded pizza fries. In de Fastfood Friday van vandaag heb ik weer een gruwelijk lekker recept voor jullie: namelijk pizzarolls met knoflookdip! Dit zijn broodjes op zo’n manier gemaakt zoals je ze kent van kaneelbroodjes, maar dan gevuld met lekkere tomatensaus, mozzarella, salami en nog wat andere smaakmakers. Ideaal om op tafel te zetten bij een kom dampende soep of als uitgebreide lunch.

De pizzarolls zijn vrij stevig van smaak en juist daarom gaat de frisse knoflookdip er zo goed bij. Deze maakte ik van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise, juist om de frisheid te bewaren. Misschien wel handig om na het eten van deze pizzarolls geen afspraak meer in te plannen want hallo knoflookadem. Door het knoflookteentje te raspen komt de smaak van de knoflook enorm goed naar voren en zeker als je de knoflookdip even laat staan, wordt de smaak alleen maar intenser.

Voor deze pizzarolls met knoflookdip geldt wel dat ze het allerlekkerst zijn als je ze vers eet. Een beetje opwarmen in de oven kan wel, maar het brood wordt dan toch al gauw iets droger. Als de broodjes vers uit de oven komen is de kaas nog zo lekker zacht en draderig – precies zoals het hoort bij een lekkere pizza en dus ook bij deze broodjes.

Pizzarolls met knoflookdip

5 van 1 stem

Pizzarolls met knoflookdip

Dit type broodjes doet me altijd denken aan kaneelbroodjes, maar niets is deze keer minder waar. Deze hartige pizzarolls met knoflookdip zijn heerlijk om op tafel te zetten bij een kom soep of om te eten als warme lunch.
Porties12 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen, maar bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor de pizzarolls

  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 rol koelvers pizzadeeg
  • 100 g tomatensaus
  • 100 g mozzarella - geraspt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 rode ui - in dunne, halve ringen
  • 100 g salami - ong. 18 plakjes
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt

Voor de knoflookdip

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Roer het geperste teentje knoflook door de olijfolie en zet dit even apart.
  • Rol het pizzadeeg uit en smeer de bovenkant in met tomatensaus. Zorg ervoor dat je aan de lange kanten van het deeg 1 centimeter ruimte overhoudt.
  • Strooi de geraspte mozzarella en gedroogde oregano over de pizzabodem en verdeel hier vervolgens de rode uien salami overheen.
  • Rol het pizzadeeg op en druk de randen van het deeg goed op elkaar. Snijd de pizzarol vervolgens in plakken van ongeveer 2 cm dik en verdeel deze over de bakplaat.
  • Smeer de bovenkanten van de pizzarolls in met de knoflookolie en strooi de geschaafde Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Bak de pizzarolls in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
  • Roer alle ingrediënten voorde knoflookdip door elkaar en serveer deze bij de pizzarolls.
Gang: lunch, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dipsaus, fastfood friday, knoflookdip, pizza, pizzabroodjes, pizzarolls

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pizzarolls met knoflookdip

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close