Fastfood Friday: Chickenwings uit de instant pot

Aangezien de zomer niet is verlopen zoals ik het graag had gezien, qua weer bedoel ik dan, vond ik het meer dan prima om al in september mijn instant pot weer uit de kast te trekken. En deze keer maakte ik er een lekkere snack ik! Chickenwings uit de instant pot is wellicht niet direct iets waar je aan denkt bij instant pot recepten, maar ik garandeer je dat deze chickenwings malser en smaakvoller zijn dan wanneer je ze in de oven of koekenpan bereid.

Ik heb er bewust voor gekozen om de chickenwings na het garen in de instant pot nog even in de oven te stoppen voor een mooi bruin kleurtje en een licht krokant korstje, maar mocht je daar geen zin in hebben dan zou je deze stap ook prima over kunnen slaan. Je bent dan helemáál snel klaar – ideaal!

Knoflookboter

Aangezien ik een echte knoflook lover ben, maakte ik een simpele knoflookboter waar ik de chickenwings twee keer doorheen husselde. Je loopt weliswaar de rest van de dag met een knoflookwalm om je heen maar oh boy, het is zo ongelofelijk lekker! Alle mannen bij mij thuis hebben hun vingers erbij afgelikt. Ook Vic & Cody knaagden een paar chickenwings weg alsof het niets was. Volgende keer maar een dubbele portie maken denk ik, haha.

Zo min mogelijk afwas

Om te besparen op de afwas, ik vind dat je op Fastfood Friday zo min mogelijk afwas moet hebben, deed ik vrijwel alle handelingen in de pot van de instant pot. Het toevoegen van de kruiden/specerijen, het mixen met de knoflookboter… Uiteindelijk had ik alleen de pot en een lepel vies, dat was het. Ideaal toch?

P.S: hoewel de chickenwings slechts 6 minuten in de instant pot hoeven, moet je er wel even rekening mee houden dat het een minuut of 10 duurt voordat de instant pot voldoende druk heeft opgebouwd.

Chickenwings uit de instant pot

Chickenwings uit de instant pot

No ratings yet

Chickenwings uit de instant pot

Chickenwings uit de instant pot zijn malser en smaakvoller dan welke andere chickenwings dan ook. De knoflookboter maakt het geheel nóg wat beter.
Porties1 kg (2-4 pers)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • intant pot
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 kg kipstukjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 50 ml water

Knoflookboter

  • 50 g ongezouten roomboter - gesmolten
  • 5 teentjes knoflook - geperst
  • snuf zout
  • verse peterselie naar smaak - fijngehakt

Instructies

  • Doe de kipstukjes in de pot van de instant pot en voeg hier de kruiden- en specerijen aan toe. Schep het geheel goed om zodat alle stukken kip voorzien van van een laagje kruiden.
  • Schenk het water in de pot en draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
  • Gaar de kip 6 minuten op high pressure en draai (met een houten lepel, nooit met je handen!) het stoomventiel open zodra de timer af gaat.
  • Verwarm de oven voor op 275℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Giet de kipstukjes af.
  • Roer de gesmolten boter, knoflook en het zout door elkaar en schenk de knoflookboter bij de kipstukjes in de pot. Schep goed om.
  • Leg de kipstukjes op de bakplaat en bak de kip 8-10 minuten in het midden van de oven.
  • Doe de gebakken kipstukjes nog even terug in de pot van de instant pot en strooi de peterselie erbij.
  • Schep nog één keer kort om en serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chickenwings uit de instant pot

Join the Conversation

  1. José says:

    Klopt het dat je maar 50ml water toevoegt aan de kip? In de gebruiksaanwijzing van mijn crockpot express staat dat je minimaal een cup (ca 250ml) vocht moet toevoegen.

    1. Sabine Author says:

      Ja, klopt. 250ml is helemaal niet nodig omdat er ook nog vocht uit de kip zelf komt.

  2. Anne Marije says:

    Ey Sabine, heerlijk recept weer Zou je het ook in de airfryer kunnen doen ipv de oven? Of zou dat niet lekker gaan met de gesmolten boter?

  3. Anne Marije says:

    Haai Sabine, heerlijk recept weer Vraagje zou je dit ook in de airfryer kunnen maken ipv de oven? Of zit je dan met die gesmolten boter?

    1. Sabine Author says:

      Dat zou prima kunnen in de Airfryer, maar houd er wel rekening mee dat de bak dan goed schoongemaakt moet worden naderhand! De chickenwings gaan wel lekken namelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close