Dit vegetarische recept voor eieren in tomatensaus met artisjok heb ik geïnspireerd op een gerecht van Bill Granger. Eieren zijn wat mij betreft altijd een goede to go voor een uitgebreide lunch of wanneer je een avondje geen zin hebt in vlees. Ze zijn namelijk vullend, makkelijk te bereiden en erg smaakvol mits je ze goed klaarmaakt. De eieren in dit gerecht worden gaar gemaakt in de tomatensaus waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Zorg ervoor dat de eidooiers vloeibaar blijven en ik garandeer je dat je een heerlijk vega maaltje op tafel zet.
Bereidingstijd: < 25 minuten | Prijs per persoon: € 2,08
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 4 eieren
- 1 rode ui in ringen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blikje artisjokharten
- ½ theelepel gedroogde chilivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
- verse basilicum en verse bieslook
- peper en zout
1. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit de olijfolie in de pan.
2. Voeg de ui toe en bak deze in ongeveer vijf minuten glazen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het op smaak met verse zwarte peper.
3. Laat het mengsel zo’n tien minuten koken tot het ietwat is ingedikt en schep hierna de artisjokharten door de saus. Draai het vuur laag.
4. Maak vier kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei.
5. Laat het gerecht nog zo’n vijf minuten op het vuur staan tot het eiwit niet meer doorschijnend is, maar de eidooier nog zacht is.
6. Bestrooi het gerecht met wat chilivlokken en de verse kruiden en strooi er grof zeezout en extra peper naar smaak overheen.
Volg OMF’s Studentenkeuken ook op Facebook voor meer lekkere recepten en tips!
Ik wil dit gerecht echt graag eens proberen, het lijkt me een erg lekker combinatie, maar ik houd eigenlijk helemaal niet van rauw ei… Hmmm…
Rauwe eieren? De eieren worden gegaard in de tomatensaus :)
Eieren in tomatensaus wil ik al een tijdje eens maken!
Dit wil ik al zo lang eens proberen!
Kun je ook een niet vegetarische variant hierop maken door bijv. de artisjokharten te vervangen door vlees? Ben daar namelijk niet zo dol op, haha.