De grote frikandellentest

Een paar maanden geleden deden Tim en ik samen De Grote Krokettentest, een video die heel erg leuk ontvangen werd gelukkig. Onze vriezer ligt nog steeds vol met kroketten maar intussen is daar nog iets bij gekomen: frikandellen! Want in navolging van de krokettentest, kon een frikandellentest natuurlijk niet ontbreken. En dat is precies waar we vandaag mee aan de slag gaan. We liepen tijdens het inkopen doen tegen een aantal dingen aan. Zo konden we nauwelijks frikandellen vinden die geschikt waren om in de oven af te bakken (merken: doe je werk!) en waren er ook maar bijzonder weinig verschillende frikandellen verkrijgbaar. Goed, je kunt dan wel niet zoveel variëren met het maken van frikandellen, althans… niet zo goed als met de vulling van een kroket, maar ik had toch wel wat meer variatie verwacht. Vegetarische frikandellen bijvoorbeeld, of extra pittige, groentefrikandellen misschien zelfs? Maar het aanbod viel bijzonder tegen. Toch hebben we een mooie selectie kunnen maken en proeven we ze in de grote frikandellentest hieronder allemaal.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Join the Conversation

 1. Annemieke says:

  Als je bij dat saus je nog wat kerrie en knoflook doet, heb je soort van patatje joppie saus. Ik snipper de ui inderdaad ook altijd.

 2. Mirte says:

  Haha, een frikandel is zo’n onaantrekkelijk product, maar het is wel een leuke video. Denk dat ze vooral een goede drager zijn voor de speciale saus die ik, heel toevallig ;), precies hetzelfde maak als Tim.

 3. Anmriej says:

  Ze hebben ook ambachtelijke frikandel in de meeste schappen! Die ligt dan bij de ambachtelijke kroketten.. Kroketten hebben inderdaad wel meerdere variaties. De Jumbo bij de Boreel heeft het sowieso geloof ik. Dekamarkt heb ik ze inderdaad niet gezien..

 4. Daniëlle says:

  Leuke video weer! Wel jammer dat je het recept van de saus niet op je site mag delen haha ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close