Oh boy wat is het lang geleden dat ik een burgerrecept met jullie heb gedeeld. In de OMF Detoxmaand zat het er even niet in, maar nu gaan we er weer voor hoor, a burger a day keeps the doctor away! Niet helemaal natuurlijk, maar je snapt mijn punt. Vandaag heb ik in ieder geval een perfect weekend-burgerrecept voor jullie in petto: de Chorizoburger met geitenkaas die ik voor de smaak nog heb afgetopt met zoete rode uien. Jaaaa! Deze burger wil je maken, dat beloof ik je!
Wat heb je nodig? (2 burgers)
- 2 Italiaanse bollen
- 2 plakken Maaslander Geit
- 50 gram pittige chorizo*
- 200 gram rundergehakt
- 2 blaadjes ijsbergsla
- rode uienchutney
- peper en zout
*Mocht je nou geen pittige chorizo kunnen vinden, voeg dan nog wat rode peper aan het gehaktmengsel toe. Die pit is namelijk heerlijk in combinatie met de geitenkaas en zoete rode uien.
1. Maak allereerst de rode uienchutney klaar volgens de aanwijzingen in dit artikel. Geen zin in? Bak de uien dan samen met een schepje suiker langzaam op middelhoog vuur tot ze lekker zacht zijn.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en doe deze met het rundergehakt in een kom. Voeg peper en zout toe en kneed het geheel goed door. Vorm twee burgers van het gehaktmengsel.
3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de burgers rondom bruin en gaar. Vouw een plak Maaslander Geit dubbel en leg op iedere burger een dubbelgevouwen plak. Laat de burgers nog even in de pan liggen tot de geitenkaas gesmolten is.
4. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en leg op iedere onderste helft een blaadje ijsbergsla.
5. Leg de geitenkaasburger bovenop de sla en top af met de rode uienchutney.
Vanwege de pit van de chorizo en de smeuïgheid van de Maaslander Geit had deze burger voor mij geen saus meer nodig, maar voel je vrij om een saus naar smaak toe te voegen.
Dit is een gesponsord artikel.
Wauw, dit lijkt me zo een lekkere comboo!!
Wat een bijzondere combinatie! Lekker!
Lijkt me super!
Ik zag hem op Instagram voorbij komen en ik móest gewoon even komen lezen. Dit ga ik bewaren, klinkt goddelijk!
Hmm, lekker! Chorizo heb ik al veel te lang niet meer gegeten :)