Kippenbouten met linzen uit de oven

Nu mijn kookboeken duidelijk staan uitgestald in mijn kantoor grijp ik er toch een stuk sneller naar. Ik vind het heerlijk om door de boeken te bladeren en op zoek te gaan naar een recept voor later in die week. Naar mijn idee had ik al te lang niet meer uit één van Donna Hay haar boeken gekookt en dus werd het wel weer eens tijd. Ik had zin in iets lichts, iets dat niet al te ongezond zou zijn en waar ik relatief weinig tijd aan kwijt zou zijn. En zo’n recept vond ik! Ik maakte haar kippenbouten met linzen uit de oven – met hier en daar mijn eigen aanpassingen uiteraard -, een gerecht dat er in de ovenschaal al prachtig uit ziet, maar ook nog eens heerlijk smaakt.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 kippenbouten
 • 1 prei
 • 2 takjes verse rozemarijn
 • 1 bakje baconblokjes
 • 200 gram linzen uit blik
 • 150 milliliter kippenbouillon
 • olijfolie
 • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan. Bak hierin de kippenbouten in ongeveer 15 minuten om en om goudbruin.

3. Bak de baconblokjes met de prei, die je in ringen hebt gesneden en goed hebt gewassen, in vijf minuten goudbruin. Voeg vervolgens de linzen en de bouillon toe en roer even goed door.

4. Vet een ovenschaal lichtjes in en schep de groenten (met al het vocht) onderin de schaal. Leg hier de kippenbouten bovenop en leg op iedere kippenbout een takje rozemarijn.

5. Zet de ovenschaal nog 10 – 15 minuten in het midden van de oven tot de kip volledig gaar is.

kippenbouten met linzen uit de oven

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er zeker prachtig uit!

 2. Oh dit ziet er héérlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close