Cheddarbiscuits van Denise

De ontbijtboeken vliegen ons de laatste weken om de oren maar er is maar één die het mooiste is en dat is ongetwijfeld All-day Breakfast van Denise Kortlever. Ik kende Denise al van wat events en zij heeft tevens de (food)foto’s gemaakt van The Culy Way of Life van vriendinnetje Monique, maar nu heeft ze dan eindelijk haar eigen ontbijtboek. All-day breakfast is een kookboek voor ontbijtlovers of brunchers. Naast zoete pannenkoeken, lekkere broodjes en diverse soorten toast vind je er ook recepten voor waanzinnige Cheddarbiscuits (die ik zometeen met je ga delen) en heerlijke spreads voor op brood. Tijd voor een sneak peek in het mooiste kookboek dat dit jaar is gemaakt (die van mij is het stoerst natuurlijk niet het mooist (#geintjenatuurlijk)) en een lekker ontbijtrecept!

All-day Breakfast

All Day Breakfast - Denise Kortlever

All Day Breakfast - Denise Kortlever

Alleen van de cover van All-day Breakfast begon ik al te watertanden. Ondanks dat ik niet zo’n ontbijter ben vind ik het wel heerlijk om uitgebreid te brunchen. Brunchen (en lunchen) vind ik leuker omdat dit voor mij een soort freepass geeft. Ik houd er namelijk van om warm te eten en hoewel ik dit voor ontbijt niet zo gauw doe, eigenlijk alleen in Azië, doe ik dit voor de lunch een stuk sneller. Maar nu ik de recepten van Denise heb gezien ben ik om: ontbijten kan écht wel heel lekker zijn. Weg met de simpele boterhammen met pindakaas of crackertjes met kipfilet, hallo pannenkoekentaart en kerstgranola. YES, ontbijten wordt een stuk leuker met All-day Breakfast.

Naast de heerlijke recepten word ik ook blij van de manier waarop het boek is ingedeeld. Leuke, catchy hoofdstukken waarvan ik zin krijg om op zoek te gaan naar een recept. Luie zondag? In Lazy weekend brunch vind ik vast iets passends. Of een brakke dag? The day after the night before bevat een recept voor een Breakfast Burrito waarvoor ik alleen al zou gaan stappen vanavond. De recepten in het boek zijn duidelijk en goed uit te voeren. Ze bevatten geen wazige ingrediënten waar je het halve land voor door moet. In principe zou je in je pyjama naar de supermarkt om de hoek kunnen gaan om vervolgens thuis een heerlijk ontbijtje te maken.

All-day Breakfast is geen standaard kookboek waar we de laatste jaren er al tientallen van voorbij hebben zien komen. Van dit boek word je blij, of je nu een ontbijter bent of niet.

All Day Breakfast - Denise Kortlever

All Day Breakfast - Denise Kortlever

Tot slot wil ik nog even kort uitweiden over de fotografie. Denise heeft voor haar boek alles zelf gefotografeerd en alle foto’s zijn om door een ringetje te halen. Foto’s vind ik in een kookboek minstens zo belangrijk als de recepten zelf en gelukkig zorgt geen enkele pagina in dit boek voor een teleurstelling.

Ik ben wellicht wat kort geweest met de ‘review’ van dit boek maar ik vind dan ook dat iedereen All-day Breakfast in huis zou moeten hebben. Een dikke vette aanrader dus.

All-day Breakfast van Denise Kortlever is voor €20,00 onder andere te bestellen bij Bol.com.

Cheddarbiscuits

Ik vond het maar wat lastig om één recept uit All-day Breakfast te kiezen die ik met jullie wilde delen maar uiteindelijk zijn het Cheddarbiscuits geworden. Ik houd van kaas, ik houd van kaasbroodjes en ik houd van warme broodjes. Aangezien alles van dat in dit recept zit, moest het haast wel goed gaan. En dat ging het! Deze broodjes kun je prima van te voren bereiden en later nog even opkrikken in de oven. Warm zijn ze het allerlekkerst vind ik zelf.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

 • 240 gram bloem
 • 4 theelepels bakpoeder
 • ¼ theelepel baking soda
 • 50 gram koude boter
 • 75 gram Cheddar
 • 20 gram Parmezaanse kaas
 • 200 milliliter karnemelk
 • 2 eetlepels bieslook

1. Verwarm de oven voor op 220°C.

2. Meng de bloem met het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf deze met je vingers door de droge ingrediënten tot het aanvoelt als grove kruimels.

3. Snijd de Cheddar in kleine blokjes en rasp de Parmezaanse kaas grof. Houd een beetje van de Parmezaanse kaas apart.

4. Meng op rap tempo de kazen samen met de karnemelk en fijngehakte bieslook door het kruimeldeeg.

5. Schep 8 hoopjes van het beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi het restant Parmezaanse kaas over de biscuits.

6. Bak de Cheddarbiscuits in het midden van de oven in 15 minuten gaar. De biscuits zijn goed als ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Cheddarbiscuits van Denise

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Oeh, wat ziet dit kookboek er tof uit! Net te laat ontdekt, anders had ik hem meteen op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag gezet. Ik ben écht een ontbijter, dus dit is echt wat voor mij :) Die cheddarbiscuits klinken ook erg lekker, leuk!

 2. Rosanne says:

  Heerrrrlijk, leuk boek! Ik vind ontbijt dus echt een van de lekkerste maaltijden van de dag, zeker op reis. Hotelontbijt <3

 3. Kirsten says:

  Dat ziet er heerlijk uit!

 4. Dit boek staat al op mijn verlanglijstje maar moet nog even wachten, gisteren net Simply Nigella in de brievenbus en volgende maand jouw boek.

  Maar de koekjes ga ik onthouden en een keer maken.

  Dank voor de leuke review.

 5. Margot says:

  Dit lijkt me nou een heel erg leuk boek! Perfect voor een luie zondag!

 6. Marije says:

  Leuk hoor, een boek met alleen maar ontbijtjes. Ik ben nu al verkocht! Deze gaat op mijn verlanglijst met kerst. Net als jouw kookboek trouwens, haha. En die cheddarbiscuits lijken me echt ver-ruk-ke-lijk!

  1. Marije says:

   Correctie: ik heb het boek net besteld! Morgen binnen :-)

   1. Sabine Author says:

    Hahaha! Super goede beslissing. Ga je vast geen spijt van krijgen.

 7. Lotte says:

  Wat een heerlijke dingen komen er voorbij zeg! Ik ben echt gek op ontbijten, mijn favoriete maaltijd. Ik neem er elke dag écht de tijd voor. Nog even een ‘mij’ momentje voordat de dag begint, heerlijk.

 8. Mirjam says:

  Dit lijkt een beetje op de cheddar bay biscuits die je bij de Red Lobster in Amerika krijgt en die zijn daar wel zo lekker! Zal deze ook eens proberen te maken.

 9. Daniëlle says:

  Wat een gaaf boek zeg! Deze komt zeker op mijn verlanglijstje!

 10. Claudia says:

  Klinkt erg lekker! Waar kan ik cheddar kopen? Ik kan ze alleen in plakjes vinden in de supermarkt. Zelfs de kaasboer in de winkel of op de markt verkoopt geen cheddar kaas.

  1. Sabine Author says:

   Albert Heijn verkoopt ook Cheddar! Niet zoeken in de koeling maar echt op de kaas’afdeling’ waar je de grote stukken kaas vindt. Het ligt tussen de brie en andere buitenlandse kaasjes. Vrij makkelijk te herkennen, het is oranje van kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close