Quinoa risotto al funghi

Ik moet mezelf eigenlijk aanleren dat ik recepten sneller plaats nadat ik ze heb gemaakt. Deze Quinoa risotto al funghi maakte ik een maand of twee geleden namelijk al en sindsdien hebben tál van blogs al een vergelijkbaar recept geplaatst. Beetje jammer. Echter ben ik zoals jullie misschien wel weten dol op risotto en is het een gerecht waar je me wakker voor mag maken -niet helemaal verstandig omdat het helaas niet zo gezond is – en daarom wilde ik dit recept toch nog met jullie delen. Er moest iets bedacht worden op dat ‘ongezonde’ van risotto en via Pinterest werd ik geïnspireerd om Quinoa te gebruiken in plaats van rijst. Een stuk gezonder alternatief maar minstens net zo vullend en hopelijk net zo lekker. Ik ging aan de slag met deze gezondere variant op risotto en ik was overdonderd door het succes. Niets kan mijn favoriete risotto vervangen, maar deze quinoa risotto (quinotto?) kwam toch wel héél dicht in de buurt.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 150 gram Quinoa
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 500 milliliter bospaddenstoelenbouillon
 • 20 milliliter witte wijn
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 1 schaal gemengde paddenstoelen

1. Spoel de quinoa grondig af onder de koude kraan. Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in kleinere stukken.

2. Zorg ervoor dat je tijdens het maken van de risotto de bouillon tegen de kook aan houdt.

3. Fruit de knoflook en de ui aan in een pan en voeg hier vervolgens de quinoa aan toe. Schep het geheel goed door tot ieder korreltje voorzien is van een laagje olie en ze licht glazig beginnen te worden.

4. Voeg vervolgens de wijn aan de quinoa toe en laat dit in ongeveer twee minuten grotendeels verdampen.

5. Schep beetje bij beetje de bouillon bij de quinoa. Zorg ervoor dat de vorige schep bouillon nagenoeg is geabsorbeerd voordat je een volgende schep toevoegt. Herhaal deze stap tot alle bouillon op is. Het maken van de quinoa risotto geschiedt zoals je ziet op een zelfde manier als bij normale risotto. In deze video laat ik je uitgebreid zien hoe het moet.

6. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen goudbruin en gaar.

7. Voeg de paddenstoelen samen met de Parmezaanse kaas aan de quinoa risotto toe wanneer deze gaar is.

Quinoa risotto al funghi

Quinoa risotto al funghi

 

Join the Conversation

 1. Susanne says:

  Ik zie overal veel quinoa voorbij komen. Zelf nog nooit gegeten, vind het ook een beetje apart eruit zien. Kan het niet zo goed omschrijven haha. Risotto is één van mijn favoriete gerechten en misschien als ik het een keer met quinoa zou eten dat ik het nét zo lekker vind.

 2. Joyce says:

  Ik heb echt nog nooit quinoa op! Misschien moet ik het toch maar eens gaan proberen.

 3. MySimplySpecial says:

  Wat een goed idee. Ik et wel vaker quinoa, dus dit is een leuke variatie.

 4. Farah says:

  Ik ben ook wel benieuwd. Ben dol op risotto en vind quinoa ook lekker. Maar ik moet dat eerst een keer proeven. Heb het idee dat quinoa niet echt zacht wordt en dat je dan alleen maar een flinke bite hebt?

  Maar het is het proberen waard!

  1. Sabine Author says:

   Nee, de Quinoa wordt juist heerlijk zacht! Net als bij risottorijst.

 5. Ga ik vanavond maken, van de Quinoa die in het ecomarkt pakket zat die ik laatst bij jullie won! geweldig dat pakket joh, al die producten die ik ooit nog eens wilde proberen, maar best prijzig zijn voor een student! Moerbeien zijn echt wel lekker, ookal zien ze er een beetje vreemd uit haha!

 6. Vivian says:

  Ik heb dit laatst gemaakt, en was echt heerlijk! De volgende keer doe ik er een courgette doorheen, want ik vind wat groenten erdoor wel lekker.

 7. Milou says:

  Wat een leuk recept! Ik ga het recept vanavond maken hopelijk lukt het. Een vraagje, maakt het uit of de quinoa voorgekookt is?

 8. Barbara says:

  Lijkt me een heerlijk recept! Om ook nog wat groenten toe te voegen ga ik paprika’s ermee vullen, wat extra kaas erover en even 10 minuten in de oven. Dat wordt vast smullen!
  Quinoa bestel ik bij quinoaholland.nl . Komt uit de Flevopolder, dus lekker duurzaam en goedkoper dan uit de supermarkt. Ook hoef je deze quinoa niet vooraf te wassen. Helemaal goed!!

  1. Sabine Author says:

   Goed idee van de paprika’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close