Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place

By far het meest aangevraagde recept via YouTube is toch wel de Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place. Nu ben ik dol op de broodjes van La Place en heb ik al eens eerder hun gekruide kipfiletbroodje geprobeerd te maken en hun broodje met tonijnsalade, maar die met Mexicaanse kip stond nog op mijn lijstje. Echter is het een stuk makkelijker gezegd dan gedaan om die sandwich na te maken want het recept is nogal geheim. Als in: op internet kun je er vrijwel niets over vinden. Nu heb ik helaas geen La Place meer in de buurt zitten en kon ik dus ook niet even gauw op en neer om zelf zo’n broodje te scoren, dus ik was een beetje op mezelf aangewezen. Gelukkig wisten héél veel van jullie me te helpen via Instagram en beetje bij beetje kwam ik steeds dichter bij ‘het’ recept. En nu is het dan eindelijk zover, in de onderstaande video maak ik de Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place zelf. Of hij helemaal 100% overeenkomt durf ik niet te zeggen, daar moet je denk ik echt een kenner voor zijn, maar ik bestempel dit in ieder geval wel als een héél erg lekkere sandwich en een enorm geslaagde poging.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Hot sandwich Mexicaanse kip

3 van 7 stemmen

Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place

Porties2 broodjes

Ingrediënten

  • 2 zachte broodjes uit de oven afgebakken
  • 1 kipfilet à 150 gr
  • 1/2 el cajunkruiden
  • zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 bosje verse koriander of peterselie
  • zout
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het rooster met een vel bakpapier.
  • Roer de Cajunkruiden samen met zwarte peper door de olijfolie en voeg hier het sap van een halve limoen aan toe.
  • Smeer de kip in met de marinade en bak de kip in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar.
  • Doe voor de tomatensalsa alle andere ingrediënten m.u.v. de rucola in een foodprocessor. Maal dit even kort, het hoeft geen gladde salsa te worden.
  • Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderkant met de tomatensalsa. Verdeel hier de rucola overheen.
  • Snijd vervolgens de warme kip in plakken en verdeel deze over het broodje. Leg het kapje van het brood op de kip en serveer de sandwich direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hot sandwich Mexicaanse kip

Join the Conversation

  1. Rianne says:

    Ziet er goed uit! Deze ga ik zeker proberen!! Waar haal je deze broodjes?

    1. Sabine Author says:

      Bij Albert Heijn. Het zijn focaccia’s die je zelf nog moet afbakken.

  2. lisa van der wal says:

    Vandaag dit broodje gemaakt ! Was heerlijk , voor 95% zeker zelfde smaak als hoe die bij la place te koop was

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close