Boterkoek met amandelspijs

Gisteren heb je in de eerste Ohmyfoodness Adventkalender-video kunnen zien dat ik zelf amandelspijs maakte. Fluitje van een cent toch? Natuurlijk wilde ik dat heerlijke amandelspijs wel gebruiken voor een ander recept en omdat er al gevulde speculaas en een banketstaaf op OMF staan, moest ik er iets anders mee doen. Uiteindelijk is het boterkoek met amandelspijs geworden, een enorme guilty pleasure als je het mij vraagt. Het amandelspijs is zoet en de boterkoek natuurlijk ook. Echt een recept voor de zoetekauw dus. De textuur van de boterkoek is door toevoeging van het amandelspijs niet zo stevig en vettig als je gewend bent. Je kunt het ’t beste vergelijken met een kruimelige cake/koek als je het mij vraagt. In ieder geval heel erg lekker en super guilty. Perfect voor Sinterklaas!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mocht je het nou leuk vinden om deze boterkoek nóg guiltier te maken, Vivian deelde niet zo heel lang geleden een waanzinnig recept voor boterkoekblokken met salted caramel. Deze twee recepten zijn perfect met elkaar te combineren natuurlijk! Wij zijn echter niet aansprakelijk voor misselijkheid die kan ontstaan bij het eten van teveel boterkoek!

Boterkoek met amandelspijs-vulling

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Boterkoek met amandelspijs

2.50 van 8 stemmen

Boterkoek met amandelspijsvulling

Porties1 grote koek

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter ongezouten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 recept voor vers amandelspijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een boterkoekvorm of kleine springvorm goed in.
  • Doe de boter samen met het kristalsuiker in een kom en klop dit luchtig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  • Doe de bloem en het snufje zout in de kom en spatel dit tot een egaal koekbeslag.
  • Verdeel de helft van het boterkoekbeslag over de ingevette bakvorm. Verdeel hier het verse amandelspijs overheen. Eindig met de rest van het boterkoekbeslag en strijk de bovenkant glad. Garneer de koek eventueel met amandelen.
  • Bak de boterkoek met amandelspijs in het midden van de oven in 25 - 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, anders valt hij uit elkaar. Bewaar de boterkoek luchtdicht buiten de koelkast, dan is hij zeker 3 dagen houdbaar.

Join the Conversation

  1. Ellen says:

    Eigenlijk wilde ik iets anders met spijs maken, maar ik miste een ingrediënt. Gelukkig kwam ik dit recept tegen! Vind hem lekker, maar jemig, wat is dit gruwelijk guilty!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close