Ik moet direct even een disclaimer plaatsen bij dit recept: helemaal authentiek is het niet, integendeel zelfs. Biang Biang Noedels zijn afkomstig uit de Chinese provincie Shaanxi. Het gerecht wordt gemaakt met handgetrokken noedels. Helemaal niet zo ingewikkeld om te doen maar ik had er vooral bijzonder weinig zin in – haha! In plaats van hand pulled noodles kocht ik een pak pappardelle en maakte dit fusiongerecht. Italiaanse dikke pasta, met de ingrediënten van Biang Biang. Bleek echt een winnaar te zijn dus zo slecht is het nog niet eens om af en toe gewoon iets te proberen!
Biang Biang noedels kenmerken zich verder door de pittige smaak, ze worden meestal afgetopt met een flinke hoeveelheid rode pepers om de winterse kou in Shaanxi tegen te gaan.
Het is een gerecht dat je in no time op tafel hebt staan. Je hoeft alleen de pasta maar te koken; de rest van de ingrediënten voeg je pas later aan de gekookte noedels toe. Een kind kan de was doen.
Biang Biang Noedels
Ingrediënten
- 300 g pappardelle
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 bosuitjes - fijngehakt
- 1 el chilivlokken
- 1 tl chilipeper
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 2 el zwarte azijn
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Schep de gaargekookte pasta in de diepe borden en leg de knoflook, bosuitjes, chilivlokken en chilipoeder in een hoopje in het midden van de pasta.
- Verwarm de zonnebloemolie in een pannetje tot de rook er vanaf komt, het mag dus loeiheet zijn.
- Schenk de hete olie over de ingrediënten die bovenop de pasta liggen. Pas op voor spetters, het gaat enorm bruisen!
- Schenk de sojasaus en zwarte azijn over de pasta en roer het geheel goed door. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.