Oreo koekjes recept met lekkere chocolate chips – Fastfood Friday

Vandaag deel ik een Oreo koekjes recept met jullie. Het afgelopen jaar zijn er steeds meer zoete bezorgdiensten opgepopt die geheel vers bij jou thuis van die dikke, gevulde koeken kunnen leveren. Ik HOU ervan. Sowieso ben ik dol op koekjes, maar van die grote, chewy, rijkelijk gevulde Amerikaans-achtige koeken, daar word ik echt gelukkig van. Chewy Oreo koekjes zijn een voorbeeld van koekjes waarbij ik het heel lastig vind om ze weg te leggen.

De opkomst van gevulde koekjes

Voor mijn gevoel is de populariteit van gevulde koekjes de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ik denk dat dit komt omdat zaken als Starbucks & Subway deze koeken bij koffie’s en broodjes verkopen. Mensen zijn dol op de combinatie van knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Ik vind het geen wonder dat deze koekjes zo’n hit zijn geworden. Er zijn veel verschillende vullingen verkrijgbaar, maar één van mijn favorieten is Oreo.

Mijn ontdekking

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik een Oreo koekjes recept proefde. In Amerika zijn deze koeken al langere tijd onwijs populair en tijdens één van mijn reizen kocht ik een Oreo koekje. Het was liefde op het eerste gezicht, of eigenlijk bij de eerste hap. De buitenkant was licht krokant, en de binnenkant perfect smeuïg. Er zaten nog lekkere stukjes Oreo in de vulling, dat vind ik altijd een pluspunt. Logischerwijs moest ik dan ook aan de slag met een Oreo koekjes recept. Het zijn chocolate chip koekjes geworden met een Oreo vulling. In chocolate chip koekjes zit normaal gesproken al heel veel chocolade, maar nu dus nog wat extra. Geloof mij: daar word je blij van hoor.

oreo koekjes recept

Tips voor de perfecte Oreo koekjes

Deze tips zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en kunnen je helpen om die heerlijke, chewy textuur te bereiken die we allemaal zo lekker vinden.

  • Gebruik hoogwaardige ingrediënten

De kwaliteit van je ingrediënten maakt een groot verschil in het eindresultaat. Gebruik echte boter, goede kwaliteit chocolade en natuurlijk de originele Oreo koekjes. Dit zorgt ervoor dat je koekjes de beste smaak en textuur hebben.

  • Experimenteer met vullingen

Hoewel Oreo koekjes een geweldige vulling zijn, kun je ook experimenteren met andere soorten koekjes of zelfs snoepjes. Denk bijvoorbeeld aan gevulde karamel of stukjes brownie. Wees creatief en ontdek je eigen favoriete combinatie!

Quality time met mijn kinderen

Dit Oreo koekjes recept is super geschikt om te maken met (kleine) kinderen. Het is een simpel recept en het kost ook niet zoveel tijd! Omdat de koekjes maar 15 minuten de oven in hoeven, hoeven de kinderen ook niet zo lang geduld te hebben. Het kneden van het deeg, het vullen van de koekjes en het ruiken van de heerlijke geur die uit de oven komt, maakt het bakken een leuke activiteit voor een regenachtige middag.

Heerlijke gerechten met Oreo

Wist je dat je Oreo koekjes in nog veel meer gerechten kunt gebruiken? Hier zijn enkele van mijn favoriete manieren om Oreo’s te verwerken in andere zoete lekkernijen. Ze zijn perfect om een simpele snack om te toveren in iets bijzonders.

Oreo cheesecake

Een van de meest populaire toepassingen van Oreo’s is in een Oreo cheesecake. Deze taart is de perfecte mix van romige vulling en een knapperige Oreo-bodem. Voor de bodem gebruik je verkruimelde Oreo’s gemengd met gesmolten margarine. De vulling kan gemaakt worden van roomkaas, suiker en vanille, met stukjes Oreo’s erdoorheen gemengd voor extra textuur en smaak. In dit recept maakte ik gebruik van muffinvormpjes waardoor je allemaal mini Oreo cheesecakes krijgt. Ideaal voor een feestje of traktatie!

Oreo truffels

Oreo truffels zijn niet alleen heerlijk, maar ook heel eenvoudig te maken. Verkruimel een pak Oreo’s en meng ze met roomkaas tot een stevig deeg. Rol kleine balletjes van het mengsel en doop ze in gesmolten chocolade. Laat de truffels uitharden in de koelkast en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte traktatie.

Oreo brownies

Oreo brownies zijn de ultieme traktatie voor chocoladeliefhebbers. Maak een eenvoudig browniemengsel en voeg hier een laag verkruimelde Oreo’s aan toe voordat je het bakt. De koekjes zorgen voor een extra knapperige textuur en een heerlijke smaakexplosie bij elke hap.

Conclusie: Oreo’s zijn super veelzijdig!

Mijn advies: houd altijd een pak Oreo in huis. Je weet nooit wanneer je de perfecte mix van zoet en romig nodig hebt om je dag op te fleuren. Dit Oreo koekjes recept is niet moeilijk en schud je zo uit je mouw! Wees niet bang dat het mislukt. Leuk om samen te maken, uit te delen of om lekker zelf op te eten met een goede film op de bank.

No ratings yet

Oreo stuffed chocolatechip cookies

Porties14 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten roomboter - zacht
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 500 g bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 200 g chocolate chips - bijv. Dr. Oetker
  • 14 Oreo's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter samen met beide soorten suiker romig en voeg daarna een voor een de eieren en het vanille-extract toe.
  • Doe de bloem, zout en baking soda in de kom en kneed het geheel tot een zacht koekdeeg.
  • Schep als laatste de chocolatechips door het koekdeeg.
  • Verdeel het koekdeeg in 28 balletjes. Duw ieder balletje een beetje plat en leg op de helft van het koekdeeg een hele Oreo.
  • Leg de rest van het koekdeeg over de Oreo's heen en zorg ervoor dat het koekdeeg zorgvuldig om de Oreo heen wordt dichtgedrukt.
  • Verspreid de koeken met voldoende tussenruimte over de bakplaat en bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de koeken wat steviger worden op de bakplaat en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo Stuffed chocolatechip cookies

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Oeeeeeeh zo leuk dit weer!

  2. Angela says:

    Wat lekker! Die wil ik dit weekend wel maken, dankjewel!

  3. Angela says:

    Ik heb ze net gemaakt maar ze liepen heel erg uit (1 helft van het deeg heb ik gebakken), hierna heb ik de andere helft van het deeg eerst in de vriezer gelegd voor een uur en daarna gelijk gebakken. Nu zijn ze niet zo uitgelopen, de volgende keer laat ik ze nog langer in de vriezer. Ze zijn heel zoet maar heel erg lekker, dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close