Noodlesoep met taugé

Noodlesoep, je komt het overal tegen en ik vind het heerlijk. Ik moet bekennen dat ik het tot op vorige week nog niet eerder zelf had gemaakt, maar het recept voor Koreaanse noodlesoep met taugé en ei uit de februari Allerhande deed me toch snel de keuken in gaan voor dit ‘soepje’. Het écht Koreaanse aan deze noodlesoep ontbreekt me nog een beetje, vandaar dat ik het maar gewoon noodlesoep met taugé heb genoemd.

Van te voren had ik niet gedacht dat deze noodlesoep zo vullend zou zijn, maar boy wat zat ik vol van dit bord! Mocht je een keer iets meer tijd hebben om aandacht te besteden aan je lunch (of gewoon zin hebben in dit gerecht voor het avondeten), dan raad ik je zeker aan om deze noodlesoep met taugé eens te proberen.

noodlesoep met tauge

Wat heb je nodig? (2 borden)

 • 2 nestjes woknoodles
 • 500 ml runderbouillon
 • ½ bakje gerookte spekreepjes
 • 1 bolletje geconfijte gember (of 1 cm verse gember)
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels sojasaus
 • ½ struik Paksoi
 • handvol taugé
 • 2 eieren
 • gefruite uitjes

1. Snijd de geconfijte gember samen met de knoflook fijn. Snijd de Paksoi in repen.

2. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Voeg na ongeveer 4 minuten de knoflook, gember, Paksoi en sojasaus toe en bak nog even goed door.

3. Kook ondertussen vast de eieren in 8 minuten hard.

4. Trek 500 ml runderbouillon uit 1 bouillonblokje en kook hierin de noodels in 4 minuten gaar.

5. Haal met behulp van een vork of tang de noodles uit de pan en verdeel deze over twee borden. Schep het spekjes/paksoi mengsel hieroverheen en giet vervolgens de bouillon over het gerecht.

6. Verdeel de taugé en de gefruite uitjes over het gerecht. Snijd de eieren door midden en leg deze naast de noodles op het bord.

In eerste instantie was ik niet zo happig op de Paksoi. In Thailand heb ik dit ontzettend vaak gegeten en was ik er niet zo’n fan van, maar gecombineerd met de spekjes, gember, knoflook en sojasaus is deze groente een echte toevoeging voor dit gerecht.

Ik vond deze noodlesoep met taugé onwijs lekker en zal het zeker vaker gaan maken. Binnen tien minuten is het klaar en heb je in korte tijd een voedzame en heerlijke lunch op tafel staan.

noodlesoep met tauge

noodlesoep met tauge

noodlesoep met tauge

Join the Conversation

 1. Ik ga zeker eens kijken of ik het op zondagmiddag kan maken. Heerlijk voor de lunch!

 2. Nell Nijssen says:

  I love noodlesoup! Alle soepjes om precies te zijn. I.p.v. paksoi gebruik ik nogal eens wilde spinazie. Is ook erg lekker! Ik mis in dit recept wel een pepertje. Oh, ik heb je eerst eens toegevoegd aan mijn links, je was nog niet aangeschoven ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close