Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Oreo stuffed chocolatechip cookies
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Servings:
14
stuks
Equipment
elektrische (hand)mixer
bakplaat met bakpapier
Ingredients
225
g
ongezouten roomboter
- zacht
125
g
lichtbruine basterdsuiker
200
g
kristalsuiker
2
eieren
1
tl
vanille-extract
500
g
bloem
snuf
zout
1
tl
baking soda
200
g
chocolate chips
- bijv. Dr. Oetker
14
Oreo's
Instructions
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Klop de boter samen met beide soorten suiker romig en voeg daarna een voor een de eieren en het vanille-extract toe.
Doe de bloem, zout en baking soda in de kom en kneed het geheel tot een zacht koekdeeg.
Schep als laatste de chocolatechips door het koekdeeg.
Verdeel het koekdeeg in 28 balletjes. Duw ieder balletje een beetje plat en leg op de helft van het koekdeeg een hele Oreo.
Leg de rest van het koekdeeg over de Oreo's heen en zorg ervoor dat het koekdeeg zorgvuldig om de Oreo heen wordt dichtgedrukt.
Verspreid de koeken met voldoende tussenruimte over de bakplaat en bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven.
Laat de koeken wat steviger worden op de bakplaat en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.