Zin in eens wat anders bij de borrel? Een dip die je zelf in een handomdraai gemaakt hebt, en die súper smaakvol is? Dan is dit ‘m. Want met een blok witte kaas, wat pistache nootjes en nog wat andere smaakmakers zet je met behulp van een foodprocessor deze dip zo op tafel. Wij vonden het erg lekker met een stokbroodje, maar je kunt het ook prima serveren met dipstokjes of crackertjes. En ben vooral niet te zuinig met de pistachenootjes bovenop de dip, het is namelijk extra lekker om nog wat nootjes mee te kunnen dippen.
Pistache met Witte Kaas Dip
Ingrediënten
- 85 gram pistachenootjes + extra voor garnering
- 50 ml olijfolie
- 200 gram witte kaas
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 takje munt fijngehakt
- citroenrasp (naar smaak)
- peper
Instructies
- Het is heel makkelijk; rooster de pistachenootjes even in een droge koekenpan en doe ze vervolgens samen met alle andere ingrediënten in een foodprocessor. Maal tot een mooie dipsaus. Voeg citroenrasp en peper toe naar smaak. En de Griekse yoghurt zit erin om de dip iets vloeibaarder te maken, speel hier dus mee als het nodig is.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoi!
Klinkt echt super lekker maar ben erg benieuwd wat voor kaas je gebruikt? Feta? Geitenkaas?
Groeten,
Anne
Hoi Anne,
Dat staat erbij in het recept; Witte Kaas. Dat is vergelijkbaar met feta (ziet er bijna hetzelfde uit), maar dan met een minder sterke smaak. Ook wel bekend als Saladekaas.