Filodeegtaartjes met paddenstoelen, gorgonzola en gekarameliseerde ui

Een tijdje terug kocht ik mini-quiche vormpjes. Die hebben ze bij de Dille&Kamille en ik had ze er al een paar keer in mijn handen gehad. Toen ik voor OMF een keer panna cotta taartjes besloot te maken, vond ik dat ik ze er wel voor kon kopen. Met in mijn achterhoofd de gedachte dat ik ze ongetwijfeld vaker in zou gaan zetten want hoe leuk is het om niet een grote quiche te maken, maar gewoon vier kleine? Precies, vond ik een goed plan. Wanneer je een etentje organiseert kun je dus iedereen een eigen, klein taartje voorschotelen. En deze met paddenstoelen, gorgonzola en gekaramelliseerde ui zijn vol van smaak, lekker als onderdeel van een diner met meerdere gangen bijvoorbeeld. Of gewoon als bijgerecht, kan natuurlijk ook.

FilodeegtaartjesChampignonsUi ST

No ratings yet

Filodeegtaartjes met paddenstoelen, gorgonzola en gekaramelliseerde ui

Porties4 taartjes

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg vierkant
  • 3 rode uien in parten
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 3 takjes tijm fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 100 gram shiitakes in stukken
  • 175 gram kleine kastanjechampignons gehalveerd
  • 75 gram gorgonzola
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en leg over ieder vormpje twee vellen filodeeg. Leg het eerste vel erop, en leg het tweede vel er een kwartslag gedraaid op. Druk de randen goed aan.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan een beetje olijfolie en karamelliseer hierin de ui. Karamelliseren betekent dat je de ui de tijd geeft om te bakken, waardoor ze vanzelf gaan karamelliseren. Neem hier dus even de tijd voor, en roer regelmatig door.
  • Wanneer de uien klaar zijn haal je deze uit de pan, en zet ze apart. Bak vervolgens op middelhoog vuur de knoflook en de fijngehakte kruiden even kort, en voeg dan alle paddenstoelen toe. Bak deze even kort mee totdat alles lekker begint te geuren.
  • Verdeel de gekaramelliseerde parten ui en de paddenstoelen over de vier taartvormpjes en brokkel de gorgonzola erover. Vouw nu de randen filodeeg terug. Bestrijk het filodeeg met het losgeklopte ei en schuif ze in de oven voor 15 minuten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

FilodeegtaartjesChampignonsUi Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close