Als het over barbecueën gaat, dan gaat het over vlees. En over stokbrood met kruidenboter. Maar salades zijn wat mij betreft ook absoluut onmisbaar en dan heb ik het niet over de enorme mayonaise salades (vleessalade, huzarensalade, aardappelsalade etc.) maar over salades met frisse en verse ingrediënten. Daar ben ik fan van en als er ergens een barbecue georganiseerd wordt, bedenk ik graag een salade om mee te nemen.
Nu zijn bruschetta’s natuurlijk altijd lekker, en zeker die naar het recept van Sabine. Maar voor bij een avondje barbecueën is het in de vorm van een pastasalade ook erg lekker en daarbij ook makkelijk te realiseren. Want je kookt alleen maar een lading mini-penne en terwijl het water kookt en de penne gaar wordt, snijd je een boel vleestomaten in kleine stukjes. Daarna meng je het met elkaar, voeg je wat kruiden en knoflook toe en je bijgerecht kan op tafel.
Tip: je zou nog wat croutons of stukjes geroosterd brood toe kunnen voegen.
Zin in meer? Ga dan direct naar alle bbq gerechten!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Bruschetta Pasta Salade voor bij de BBQ
Ingrediënten
- 220 gram mini penne
- 7 trostomaten
- 15 gram basilicum fijngesneden
- 1 teen knoflook geraspt
- een scheut olijfolie
- een scheut citroen-olijfolie
- peper
- zeezout
Instructies
- Kook de mini penne gaar en snijd ondertussen de zeven tomaten in kleine blokjes.
- Wanneer de penne gaar is giet je deze af en meng je de blokjes tomaat, basilicum, knoflook en olijfolie's erdoor. Maak af met een beetje peper en zout.
Heerlijk die combinatie, heb het recept opgeslagen. Hopen dat het snel lekker weer wordt, anders maak ik deze misschien wel voor lunch!