Het stond al best wel een poosje op mijn lijstje om een hele geroosterde bloemkool klaar te maken. Hoewel Tim geen bloemkoolliefhebber is, ben ik dat wel en als ik zo’n geroosterde bloemkool bij anderen zag vond ik het altijd zo stoer staan op tafel. Het heeft iets heel rustieks zo’n hele bloemkool op tafel zetten, vind je niet? Daarnaast zal ik overigens ook niet ontkennen dat het een bizar makkelijke uitweg is voor een doordeweekse dag hoor. Marinade maken, in dit geval mosterdmarinade want ooh-la-la, bloemkooltje insmeren en de oven doet de rest van het werk wel. Appeltje eitje! Serveer er een stukje vlees of vis bij, een groene salade en klaar is je maaltje. Lekker gezond.
Hele geroosterde bloemkool in mosterdmarinade
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool middelformaat
- 4 el grove mosterd
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uipoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed het bakrooster met een vel bakpapier.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en was hem grondig onder de koude kraan. Laat de bloemkool goed uitlekken.
- Meng ondertussen alle andere ingrediënten in een kommetje en smeer de bloemkool volledig in met de mosterdmarinade.
- Leg de bloemkool op het rooster en schuif deze in het midden van de oven.
- Rooster de bloemkool in 45 - 50 minuten zacht.
GEEN tonijn