Pita kipshoarma met kapucijnerhummus

gesponsord

Onlangs deelde ik een heerlijk recept voor Shakshuka met witte bonen en worst; in het artikel dat ik toen schreef riep ik jullie op om ideeën met me te delen voor het koken met bonen. In samenwerking met Blije Boon (een initiatief van gezondheidsinfluentials, koks, retail en bonenfabrikanten)  probeer ik jullie namelijk te inspireren om minimaal 1x per week bonen op tafel te zetten. Bonen zijn gezond, veelzijdig, lekker en goed voor onze planeet en daarom adviseren het Voedingscentrum en De Gezondheidsraad bonen vaker te eten. In Nederland zijn we echter nog lang niet zover en daar moet verandering in komen. Onder het vorige artikel en op social media werden veel suggesties gegeven voor de ‘volgende boon’ om mee te koken, maar er was er één die het aller vaakst werd genoemd en dat is de kapucijner. Vandaag ging ik dus met dit boontje aan de slag en ik maakte er kapucijnerhummus mee die ik vervolgens gebruikte om een pita kipshoarma met kapucijnerhummus te maken.

Dat ik deze kapucijnerhummus nu gebruik om een pitabroodje mee op te fleuren wil natuurlijk niet zeggen dat dit het enige recept is waarvoor je deze kapucijnerhummus kunt inzetten. Sterker nog, omdat hij zo makkelijk te bewaren is in de koelkast kun je hem inzetten op ieder moment van de dag. Besmeer bijvoorbeeld een tortillawrap met de hummus voor de lunch of serveer de hummus met stukjes stokbrood of toastjes bij de borrel. Ik zei toch dat bonen veelzijdig waren!

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Pita kipshoarma met kapucijnerhummus

Kapucijnerhummus

In samenwerking met Blije Boon

No ratings yet

Pita kipshoarma met kapucijnerhummus

Porties4 broodjes

Ingrediënten

  • 400 gr kapucijners afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • 1 tl sambal
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gr kipfilet in reepjes
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 4 pitabroodjes
  • ijsbergsla

Instructies

  • Doe de kapucijners samen met de olijfolie, tahin, sambal, citroensap en teentjes knoflook in een foodproccesor. Maal het geheel tot een smeuïge hummus.
  • Schep de kipreepjes door de shoarmakruiden en zorg ervoor dat ieder stukje vlees voorzien is van een laagje kruiden.
  • Fruit het uitje aan in een koekenpan tot de ui glazig wordt en goed begint te geuren.
  • Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze mee tot de buitenkant bruin kleurt. Voeg dan de rode paprika toe. Schep goed om en bak het geheel zo'n 10 minuten tot de kip gaar is.
  • Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ze met een gekarteld mes open en smeer één kant van de broodjes rijkelijk in met de kapucijnerhummus.
  • Verdeel de ijsbergsla over de broodjes en schep vervolgens de kipshoarma in de pita's.
  • Serveer de pitabroodjes met kipshoarma en kapucijnerhummus direct.

Notities

*Van de kapucijnerhummus houd je flink wat over maar deze kun je heel goed afgedekt een paar dagen in de koelkast bewaren en gebruiken op andere momenten van de dag.

Join the Conversation

  1. Maaike says:

    Hoe verzin je het toch allemaal? Klinkt echt heerlijk, gaat op mijn to cook lijstje!

  2. jaimyskitchen.nl says:

    Whooo, wat een leuke variant van hummus zeg! Lijkt me heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close