Quesadilla’s, ik ben er zo dol op! Ik heb ze tien keer liever dan een tosti en het verbaasd me eerlijk gezegd best wel dat restaurants ze vaak niet op de kaart hebben staan. Want zeg nou zelf, quesadilla’s zijn toch heerlijk bij de borrel? Overigens bewaar ik ze niet alleen voor bij de borrel maar serveer ik ze ook rustig als avondeten. Deze Caprese quesadilla’s met kip en avocado vullen dankzij alle ingrediënten namelijk behoorlijk. En ze zijn lekker, ook niet geheel onbelangrijk. Mocht jij ook zo dol zijn op quesadilla’s: in mijn boek staan vijf variaties!
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
- 6 meergranenwraps (kleine tortillawraps)
- 200 gram kipfilet
- 1 tomaat
- ½ avocado
- 150 gram geraspte mozzarella*
- verse basilicum
- peper en zout
Dit wordt vaak verkocht onder de noemer ‘pizzakaas’!
1. Kook de kipfilet in 15 minuten in zachtjes kokend water gaar. Pluk hem vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar en breng op smaak met peper en zout.
2. Leg de tortillawraps plat op het aanrecht en bestrooi de helft van iedere wrap met de helft van de kaas.
3. Snijd de avocado in plakjes en de tomaat in stukjes en verdeel deze samen met de geplozen kip over de kaas.
4. Strooi de andere helft van de kaas over de toppings op de tortillawrap.
5. Vouw de wraps vervolgens dubbel en bak ze in een droge koekenpan bruin en knapperig, net zolang tot de kaas gesmolten is.
Ik ben gek op quesadilla’s, je kan er zoveel verschillende combi’s mee maken. Heerlijk!
Jammie, avocado maakt het zo lekker romig!
Zonder de kip voor mij!