Speculaas croissants met chocolade

Lang geleden at ik in de decembermaand ergens een croissant gevuld met speculaas. Heer-lijk vond ik het, en zó’n goed idee. Ik realiseerde me dat er speculoos voor gebruikt was, iets wat toen net in de supermarkten te vinden was en waar ik helemaal geen fan van was. Want speculaas hoorde knapperig te zijn, dit vond ik maar niets. Tot ik het dus op deze manier at, en helemaal niet doorhad dat het gewoon speculoos was.

Laatst vertelde ik dit tegen vrienden en die zeiden; dát moet je voor OMF maken! Ja dacht ik, waarom heb ik dat nog niet eerder gedaan?!

En dus werd mijn eerste Sinterklaasrecept van dit jaar deze speculaas croissant. Met daarbovenop een chocoladelettertje, met nog wat mooie chocoladestrepen er overheen. Perfect ontbijtje om 5 december mee te beginnen nietwaar? Ik denk dat niet alleen wij, maar ook kinderen hier heel blij van worden.

Zo gemaakt ook, want ik gebruikte XL croissantvellen en vulde deze gewoon met een beetje speculoos. Oprollen, insmeren met ei en in de oven. Ondertussen smelt je de chocolade en wanneer de goudbruine croissants klaar zijn, drizzle je de chocolade er overheen. Serveer natuurlijk met kruidnoten en marsepein ;-)

SinterklaasSpeculaasCroissantsChocolade ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

SinterklaasSpeculaasCroissantsChocolade ST Pinterest

No ratings yet

Speculaas croissants met chocolade

Porties6 croissants

Ingrediënten

  • 6 vellen Daneroll XL (deze worden het mooist)
  • 6 flinke tl speculoos crunchy
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram pure chocolade
  • 6 kleine chocoladelettertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de vellen croissantdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer op ieder vel op de lange kant in een langwerpig streepje de theelepel speculoos. Rol de croissants vanaf de lange kant op.
  • Schuif in de oven voor 10 minuten.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Giet het in de punt van een afsluitbaar plastic zakje (vouw het zakje in een glas om de rand heen, dan gaat het makkelijker).
  • Haal de croissants uit de oven, laat even afkoelen (eventueel op een taartrooster, dan gaat het sneller) en leg daarna op iedere croissant een letter. Knip een heel klein puntje van het zakje met de gesmolten chocolade af en drizzle de chocolade over de croissants heen. Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close