Ik ben weer helemaal in to het Aziatisch koken de laatste tijd. Dat ligt aan het weer denk ik, in Azië is het ook altijd warm en als dat hier ook zo is verdwijnen de Hollandse gerechten meestal naar de achtergrond. Bij toko Don Yung in Amsterdam nam ik laatst Peking eend mee, dat ligt daar gewoon in de vriezer en omdat ik de eend voor het eerst het liefst zo puur mogelijk wilde proeven, besloot ik er een eenvoudig noedelsoepje bij te maken. Deze Noedelsoep met Peking eend is helemaal fantastisch. Super eenvoudig om te maken, helemaal als je Peking eend ook bij jouw toko in de vriezer kunt vinden. Mocht dit nou niet het geval zijn dan kun je gewoon eendenborstfilet in de supermarkt kopen en deze bakken in de koekenpan. Ook dan smaakt de noedelsoep prima!
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 400 gram Peking eend
- 1 liter groentebouillon
- 1 pakje Udon noedels (ik gebruik de noedels van Hakubaku, te koop bij Albert Heijn)
- 2 eetlepels zoute sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 1 rode peper
- 1 struik paksoi
- 200 gram shiitake
- sesamolie
- 2 bosuitjes
1. Bereid de Peking eend volgens de aanwijzingen op de verpakking of bak een eendenborstfilet in de koekenpan. Hoe je dat doet heb ik uitgelegd in dit recept. Snijd de eend vervolgens in plakken.
2. Breng de bouillon aan de kook en voeg hier de sojasaus en vissaus aan toe. Kook de noedels in de bouillon gaar.
3. Hak de knoflook, sjalot en rode peper fijn en fruit dit aan in een eetlepel sesamolie.
4. Snijd de paksoi in reepjes en was deze onder de koude kraan. Snijd de shiitake in plakjes en doe deze bij de knoflook, sjalot en peper in de pan. Schep even goed om en bak mee tot de shiitake bruin kleur. Voeg dan de paksoi toe en bak dit een paar minuten mee.
5. Schep de noedels onderin diepe kommen en schep hier de groenten bovenop. Schenk de bouillon over de rest van de ingrediënten en leg de eend bovenop de noedelsoep.
6. Garneer de soep met in ringetjes gesneden bosui.
Nu heb ik helemaal zin in noedelsoep! Yumm!