Ik kan er maar niet over uit hoe gek ik ben op pasta. Als ik even geen inspiratie heb om te koken kies ik vaak voor pasta. Het is zo’n lekker makkelijk gerecht dat je zowel voor meerdere mensen als voor jezelf kunt eten. Eén van mijn favoriete YouTube chefs is Laura Vitale en geïnspireerd op haar Penette with Ham and Mushrooms maakte ik dit gerecht.
Laura Vitale's Mini Penne
Als je net zo gek bent op pasta als ik, moet je echt eens dit gerecht met Mini Penne maken, gebaseerd op een recept van Laura Vitale.
Benodigdheden
- hapjespan
Ingrediënten
- 200 g gekookte ham - in blokjes
- olijfolie
- 1 bakje champignons - gesneden
- 1 ui - in blokjes
- ½ zakje mini penne
- 1 bakje cherrytomaatjes - in twee helften gesneden
- Parmezaanse kaas - geraspt
- verse basilicum
- peper/zout
Instructies
- Verhit in een hapjes pan de olijfolie en bak hierin de ham knapperig.
- Haal hierna de ham uit de pan en doe de gebakken blokjes in een bakje. Kook ondertussen de penne in ruimgezout water gaar en bewaar na het afgieten ongeveer een kopje kookvocht.
- Bak in het overgebleven vet de champignons en de ui totdat ze geslonken en bruin zijn.
- Voeg vervolgens de in twee helften gesneden cherrytomaatjes toe en blijf bakken totdat de tomaatjes uit elkaar vallen en een soort saus beginnen te vormen.
- Breng alles op smaak met peper en zout.
- Voeg het kookvocht aan de champignons en uien toe en laat de saus wat indikken.
- Voeg vervolgens de ham en de gekookte mini penne toe en roer goed door.
- Meng hier wat blaadjes verse basilicum en de parmezaanse kaas doorheen totdat alle ingrediënten gemengd zijn en de pasta lekker smeuïg is geworden.
- Garneer de pasta met wat verse basilicum.
Ziet er goed uit! Wij eten thuis eerder spaghetti, bami, mie o.i.d. maar ik vind penne er altijd heel leuk uit zien dus dat mogen we wat mij betreft vaker eten ^^
ahh lijkt me heerlijk! Ik heb eigenlijk nog nooit van mini penne gehoord!
Dat is gewoon bij de Albert Heijn te koop! Niets speciaals eigenlijk ;)