Glutenvrije Peanutbutter Chocolatchip cookies

Al weken wilde ik een recept proberen waar pindakaas in verwerkt zat. Wanneer je Foodgawker of een vergelijkbare site kijkt zie je tientallen verschillende recepten met als hoofdingrediënt pindakaas, maar zelf heb ik er anders dan als broodbeleg gebruiken, nog nooit iets mee gedaan. Hoogste tijd dus. Uiteindelijk zijn er koekjes uitgerold en voor het recept heb ik geen gebruik gemaakt van bloem. Vandaar dat mensen met een allergie voor gluten deze koekjes (eigenlijk koeken…) ook gewoon kunnen eten!

4 van 1 stem

Glutenvrije Peanutbutter Chocolatchip cookies

Deze Peanutbutter Chocolatchip cookies zijn gemaakt zonder bloem, dus ook geschikt voor mensen met een allergie voor gluten.
Porties12 koeken
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
afkoelen 5 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren week

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 260 g pindakaas
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl vanille extract
  • 200 g chocolatchips of 2 repen chocolade - in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Het recept is zo heerlijk easy, het enige wat je moet doen is namelijk alle ingrediënten met elkaar mengen. De chocolatchips meng je op het laatst erdoor. Zorg ervoor dat je het deeg met een lepel goed door elkaar mixt, alle ingrediënten moeten namelijk wel goed gemengd zijn.
  • Vervolgens neem je twee eetlepels waarmee je bolletjes van het deeg maakt. Als je kleinere koekjes wilt maak je kleine bolletjes. Leg de bolletjes ongeveer 3-4 cm van elkaar af en druk ze iets plat.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak de koekjes ongeveer 15 minuten zodat ze aan de onderkant mooi goudbruin zijn, maar van binnen nog een beetje zacht.
  • Laat de koekjes zeker vijf minuten op de plaats afkoelen en leg ze vervolgens op (taart)roosters om volledig af te koelen.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, glutenvrij, koekjes, peanutbutter chocolat chip cookies, pindakaas, recept

beslag

cookies3

 

Join the Conversation

  1. Esmay says:

    Ik ben geen fan van pindakaas, maar misschien zo wel! Zeker iets om te proberen :)

    1. Sabine says:

      Moet zeggen dat de koekjes geen typische pindakaas smaak hebben. Het heeft een beetje de smaak van kletskoppen alleen lijkt het er qua textuur natuurlijk niet op.

  2. shimmer-pie says:

    ohh lekker! vroeger had ik ook glutenallergie ben er wel creatief door gewo9rden haha

  3. Ziet er heerlijk uit! Beetje veel (heel veel) suiker alleen.. :(

    1. Sabine says:

      Het zijn helaas wel suikerbommen inderdaad.

  4. Kevser says:

    Ohmygod!:) ziet er echt goddelijk uit! Ga t binnenkort zeker even proberen!:)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close