Zoete chili kip roerbak

Als ik één keuken zou moeten kiezen wat ik de rest van mijn leven van zou moeten eten, dan is dat de Aziatische keuken. Ik ben gek op wokgerechten namelijk en een van mijn favorieten is deze zoete chili kip roerbak. Zoete, pittige zijdezachte kip en dan nog een flinke portie groenten… YUM! Heerlijk bij noedels of rijst en het staat zo op tafel. Door toevoeging van de pepers is dit gerecht iets minder geschikt voor (kleine) kinderen. Laat eventueel de pepertjes achterwege of voeg ze pas later tijdens het koken toe.

Zoete chili kip roerbak

No ratings yet

Zoete chili kip roerbak

Eén van de lekkerste gerechten uit de Aziatische keuken is toch wel de Zoete chili kip roerbak. Misschien wordt dit ook wel een van jouw favorieten.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

  • 800 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el maizena
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper - fijngehakt zonder zaadjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 200 g bimi - in grove stukken

Chilisaus

  • 125 g kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 40 ml natuurazijn
  • 1 cm gember - geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g sambal oelek

Instructies

  • Begin met het maken van de chilisaus. Doe hiervoor de kristalsuiker, het water, de azijn, gember en het teentje knoflook in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en kook door tot de kristalsuiker is opgelost.
  • Kook de saus op hoog vuur tot de helft in zodat hij wat dikker wordt. Haal de saus door een zeef en roer de sambal erdoor. Laat de chilisaus helemaal afkoelen.
  • Doe de kipblokjes in een kom en voeg hier de maizena en gemberpoeder aan toe. Schep even om zodat ieder stukje vlees is voorzien van een laagje maizena. 
  • Verhit een beetje olie in een wok. Voeg hier de kipblokjes aan toe en bak deze rondom goudbruin. Doe zodra de kip bruin kleurt de knoflook en rode peper in de pan en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe dan beide soorten paprika in de pan, evenals de bimi. Wok het geheel op hoog vuur tot de groenten zacht zijn en de kip gaar.
  • Schenk dan de chilisaus in de pan en roer alles nogmaals goed door.
  • Serveer de roerbak met witte rijst.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: makelijke maaltijd, noedels, pittige kip, rijstgerecht, sweet chili chicken, wokgerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zoete chili kip roerbak

 

Join the Conversation

  1. Marja says:

    50 gram sambal in de saus……dat is een heel potje!!!!! Beetje veel.misschien ?

    1. Tegenover 125 g suiker en 125 ml water is dat niet zoveel hoor! Je moet het wel proeven ;-)

  2. Marja says:

    Echt ?? Ik ga het zeker proberen want het ziet er heel lekker uit . Ik begin voor de zekerheid met wat minder :) en laat het je weten .
    Groetjes Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close