De enige candybars die ik vroeger wel eens at waren Snickers, Mars of Twix. Later kwam daar nog Kinder Bueno bij maar dat was het dan ook wel. Ik maakte pas op véél latere leeftijd, en dan heb ik het echt over 2 – 3 jaar geleden, kennis met Lions en WOW, deze schoten onmiddellijk naar plek nummer 1 op mijn favorieten lijst. Wat zijn die dingen bizar lekker zeg! Krokante wafels, vanilleroom, karamel, chocolade… perfecte combinatie als je het mij vraagt. Al vanaf de eerste keer dat ik Lions proefde wist ik dat ik ze zelf eens wilde maken. Nu heeft het een behoorlijke poos geduurd voordat het zover was maar eindelijk ben ik dan aan de slag gegaan en maakte ik zelfgemaakte Lions. Wat zijn ze belachelijk lekker geworden en wat was het leuk om te doen. Ik weet zeker dat je de show steelt als je aan de slag gaat met onderstaand recept. De collega’s van Tim waren er in ieder geval bijzonder blij mee en wij moesten zelf de grootste moeite doen om niet alle Lions in één keer op te eten. Verslavend lekker dus!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Zelfgemaakte Lions
Ingrediënten
- 500 gr melkchocolade
- 175 gr Frou Frou wafels
- 75 gr ongezouten roomboter
- 50 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1 blik gecondenseerde melk
- 30 gr Rice Krispies
Instructies
- Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met een vel bakpapier.
- Smelt ongeveer 1/3 van de chocolade au bain-marie en verspreid de chocolade over de bodem van de bakvorm.
- Snijd de Frou Frou wafels doormidden. Leg de twee helften op elkaar en verdeel de Frou Frou wafels over de gesmolten chocoladelaag.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje en roer hier vlot de basterdsuiker doorheen.
- Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Roer goed door met een garde en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel op laag vuur onder af en toe doorroeren zachtjes koken tot het dikker begint te worden.
- Schenk de dikke karamel over de Frou Frou wafels in de bakvorm en verspreid de karamel met behulp van een spatel.
- Strooi vervolgens de Rice Krispies over de karamellaag en zet de bakvorm 1 - 1,5 uur in de koelkast.
- Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk deze over de Rice Krispies in de bakvorm.
- Zet de bakvorm terug in de koelkast en laat hem hier 2 - 3 uur staan tot de chocolade had is geworden.
- Haal alle lagen uit de bakvorm en snijd in stukken.
- Bewaar de Lions in de koelkast.