Als jullie mijn eetoverzichten iedere week lezen dan weet je dat ook ik wel eens geen zin heb om te koken. We bestellen op die avonden vaak iets of ik duik de keuken in om een hele makkelijke maaltijd in elkaar te draaien. Eén van onze favoriete makkelijke maaltijden is mijn go-to snelle bami. Deze bami staat in minder dan 15 minuten op tafel en is gewoon hartstikke lekker. Bovendien is dit gerecht ook nog eens het ideale maaltje om je restjes groenten en/of vlees mee op te maken. Mik het gewoon allemaal in de wokpan, wat smaakmakers en noedels erbij en klaar is kees. I-de-aal. Wij eten deze bami eigenlijk standaard nog met een gebakken eitje, wat augurkjes, Atjar en gefrituurde uitjes maar je kunt erbij serveren wat je wil natuurlijk.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Mijn go-to snelle bami
Ingrediënten
- 300 gr kippendijen - in blokjes
- 2 sjalotten - fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 gr tuinerwtjes - diepvries
- 1 el gembersiroop
- 3 el ketjap
- 3 el sojasaus
- 300 gr noedels - keuze is aan jou!
- 2 eieren - losgeklopt
- 1 bouillonblokje - groenten of kip
Instructies
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat ze daarna uitlekken.
- Fruit de sjalot en knoflook in wat olie aan tot het goed begint te geuren. Voeg daarna de kippendijen toe en wok deze mee tot het vlees bijna gaar is.
- Doe daarna de tuinerwtjes en gembersiroop in de pan en bak 3-4 minuten mee tot de tuinerwtjes zacht worden. Verkruimel ook het bouillonblokje boven de pan.
- Schep vervolgens de gaar gekookte noedels in de pan en voeg direct de ketjap en sojasaus toe. Schep het geheel goed om zodat ieder noedelsliertje is voorzien van een laagje saus.
- Maak een kuiltje in het midden van de bami en schenk hier de losgeklopte eieren in. Schep de bami een paar keer om tot het ei gestold is.