3x lekkere iced lattes

gesponsord

Ik denk dat ik inmiddels al zo’n 10 jaar geen koemelk meer drink. Niet omdat ik het niet lekker meer vond hoor, in tegendeel. Als kind dronk ik o-ve-ral een mega beker halfvolle koemelk bij, zelfs als we patat of pannenkoeken aten – heerlijk vond ik het. Maar op een of andere manier vind ik cappuccino met soja- of havermelk gewoon net iets lekkerder en de tijd dat ik overal melk bij dronk is voorbij. Zelf haal ik alleen nog pakken melk voor Vic in huis, ik grijp altijd naar plantaardige drinks. Na tien jaar weet ik bijna niet beter meer en vind ik mijn cappuccino’s zelfs lekkerder als ik ze maak met soja- of haverdrink. In de warme zomermaanden ben ik echter niet zo van de warme dranken en daarom maak ik graag iced lattes, verkoelende ijskoffies waar ik geen genoeg van kan krijgen. Jullie weten dat ik alweer anderhalf jaar samenwerk met Becel en van hen kreeg ik onlangs een pakket thuisgestuurd met daarin hun nieuwe plantaardige drinks. Die drinks wilde ik natuurlijk testen en hoe kan dat nou beter dan met 3 lekkere iced lattes!

3x Iced Lattes

3x Iced Lattes

Becel 100% plantaardige drinks

Becel gelooft dat planten de toekomst zijn. Want een verschuiving naar meer plantaardig eten en drinken is beter voor de aarde en ook nog eens goed voor je.

Nieuw in het 100% plantaardige assortiment van Becel zijn de 100% plantaardige drinks: Sojadrink en Amandeldrink. Dankzij het lijnzaad in deze drinks vormen ze een bron van Omega 3 waardoor ze goed zijn voor het hart. Verder zijn de drinks rijk aan Calcium, Vitamine D, B2 en B12. Helemaal fijn is dat deze plantaardige drinks 50% minder suiker dan koemelk bevatten en 30% minder suiker dan vergelijkbare plantaardige Soja- en Amandeldrinks. Nu weten jullie dat ik niet per se heel erg op suikers let, maar als ik dan al de optie heb om te kiezen voor een drink die laag in suiker is, ga ik bij voorkeur wel daarvoor. Bovendien vind ik die óók gewoon heel erg lekker.

Je kunt ervoor kiezen om gewoon een glas te vullen met Soja- of Amandeldrink maar heel eerlijk, sinds ik gestopt ben met koemelk drinken doe ik dat eigenlijk nooit. Waar ik plantaardige wel voor gebruik? Ontbijtjes, smoothies, havermout, om mee te bakken en voor iced lattes! Dus eigenlijk alles waar je ook koemelk voor gebruikt.

De nieuwe 100% plantaardige drinks van Becel zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo. Je vindt de groene pakken Becel Sojadrink en Amandeldrink in het koelschap bij de andere plantaardige drinks en koemelk. Eind augustus worden er nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd: Becel Choco-Hazelnootdrink en Soja-Vanilledrink.

3x Iced Lattes

3x Iced Lattes

Iced Lattes

Ik ging aan de slag met drie variaties op iced latte. Iced lattes, en ijskoffies ook, kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. De één vriest koffie als ijsblokjes in, de ander voegt een bol ijs aan de koffie toe… Ik kies zelf voor de makkelijkste en snelste weg en dat is koffie met ijsblokjes en plantaardige drink. In twee seconden, ok – iets langer dan, in elkaar geflanst, heerlijk van smaak én verkoelend.

Vanille Iced Latte
Ik deel direct mijn favoriet met je: de Vanille Iced Latte. Men neme 1 kopje sterke koffie of een dubbele espresso. Als je verstandig bent zet je de koffie direct in een groot glas. Voeg 1 tl vanillesuiker aan de koffie toe en roer dit goed door tot de suiker is opgelost. Laat de koffie heel iets afkoelen en vul vervolgens het glas voor 3/4 met ijsblokjes. Schenk een flinke scheut Sojadrink in het glas tot deze vol is, roer goed door en klaar! Als vanaf eind augustus Becel Soja-Vanilledrink beschikbaar is ga ik die gebruiken, lijkt me ook heerlijk.

Kaneel-Amandel Iced Latte
De tweede Iced Latte werkt praktisch hetzelfde als degene die ik zojuist met je heb gedeeld. Ook voor deze zet je een sterke kop koffie maar in plaats van een schep vanillesuiker voeg je nu 1/2 tl kaneelpoeder aan de koffie toe. Goed doorroeren en de koffie weer even laten afkoelen. Schep ook nu het glas weer tot 3/4 vol met ijsblokjes en schenk het glas verder vol met Becel Amandeldrink. Steek eventueel een kaneelstokje in het glas ter decoratie en voor wat extra kaneelsmaak. Notenallergie? Gebruik dan de Becel Sojadrink in plaats van Becel Amandeldrink.

Iced Chai Latte
Iets anders is de Iced Chai Latte, deze maak ik namelijk niet met koffie maar met Chai Latte poeder. Deze poeder kun je gewoon in de supermarkt kopen; het zit vaak in een busje. Manlief Tim drinkt geen koffie dus als hij zin heeft in een verkoelend drankje, maak ik deze Iced Chai Latte wel eens voor hem. Schenk voor deze latte 200ml Becel Sojadrink in een pannetje en voeg hier 3-4 tl Chai Latte poeder aan toe. Verwarm dit op het vuur en schenk het daarna terug in het glas. Laat even afkoelen voordat je het glas verder helemaal vult met ijsblokjes.

Hoe drink jij je iced latte het liefst?

In samenwerking met Becel

adServer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close