Of ik een gerecht in elkaar wil flansen voor slechts €2,50 per persoon. Maar natúúúúúrlijk. Heel eerlijk? Ik was er al veel langer van overtuigd dat goed, lekker en vers koken helemaal niet betekent dat je diep in de buidel moet tasten. Sterker nog, deze pasta met spinazie, geitenkaas en champignons was zelfs nog iets goedkoper dan €2,50 per persoon en lekker dat hij was! In Apeldoorn zijn wij gezegend met een flink aantal supermarkten waaronder ook een vestiging van Dirk. Dirk is een voordelige supermarkt mét een uitgebreid assortiment en verse producten. En dat is dus zo fijn. Ik wip er graag naar binnen als ik Vic heb opgehaald van de gastouder en nog wat verse groenten nodig heb voor het avondeten of juist na het wegbrengen van Vic als ik zin heb in een lekker ontbijt.
In ieder geval: bij verse groenten en fruit denk je vaak niet zo snel aan voordelig maar dat het helemaal niet duur hoeft te zijn bewijst Dirk. Grote bloemkolen waar je gemakkelijk met vier man van kunt eten voor €1.89, verse trossen druiven maar dus ook grote bakken champignons, verse geitenkaas, gewassen spinazie en verse pasta. Ik heb alle hoofdingrediënten voor het recept hieronder bij Dirk gekocht en was daar in totaal €7,06 aan kwijt. We hebben er met z’n drieën van kunnen eten en ik had zélfs nog wat over. Zo fijn! Besparen op het avondeten hoeft dus helemaal niet te betekenen dat je minder lekker of minder vers eet.
Hoe creatief ben jij?
Bij deze wil ik jou graag uitnodigen om ook creatief te zijn in de keuken en te laten zien wat jij voor €2,50 per persoon op tafel zet. Meld je aan via mijn Bloginsiders pagina om deel te nemen! Wanneer je geselecteerd wordt als insider ontvang je een cadeaubon waarmee je de inkopen kunt doen bij jouw dichtstbijzijnde Dirk supermarkt voor jouw gerecht. De winnaar van het allerbeste, allerlekkerste, allerleukste recept wint een wel héle toffe prijs, namelijk 1 minuut gratis shoppen bij Dirk! Geloof mij: in 1 minuut kun je aardig wat weekboodschappen inslaan. Je mag helemaal los gaan met je creativiteit maar het zou wel fijn zijn als je verse groenten in het gerecht verwerkt, daar worden we namelijk allemaal blij van! Ovenschotels, pastagerechten, eenpansmaaltijden, rijstgerechten, vegetarisch… it’s up to you!
Ik deel een aantal van mijn favoriete insiders-recepten binnenkort op OMF want: hoe meer inspiratie hoe beter.
Goed, tijd voor mijn recept.
In samenwerking met Dirk
Pasta met spinazie, geitenkaas en champignons
Ingrediënten
- 400 gr fettuccine
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 500 gr champignons - in plakjes
- 300 gr bladspinazie - gewassen
- sap van 1/2 citroen
- 150 gr verse geitenkaas
- peper en zout
- extra vergine olijfolie - naar smaak
- gedroogde basilicum - naar smaak
Instructies
- Kook de fettuccine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het afgieten uitlekken.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
- Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze bruin gekleurd en geslonken zijn.
- Doe de spinazie in de pan en bak deze tot alle blaadjes geslonken zijn en het meeste vocht uit de pan is verdampt.
- Schep de uitgelekte pasta in de pan en schep het geheel vervolgens goed door.
- Knijp de citroen over het pastagerecht uit, breng op smaak met peper en zout en schep de pasta in diepe borden.
- Verdeel de verse geitenkaas over het gerecht en besprenkel de pasta tot slot met extra vergine olijfolie en eventueel wat gedroogde basilicum.
De pasta vandaag gemaakt .
Is snel gemaakt en heerlijk!