Garnalen in rode pestosaus

Gaan we uit eten en staan er garnalen op de tapaskaart; ik bestel ze. Ze hoeven van mij niet perse in een pasta verwerkt te zitten, het liefst eet ik ze zo, lekker gebakken in een pittige olie of met knoflook en citroen. Óf in een rode pestsaus zoals deze. Want samen met wat cherrytomaatjes is dat toch wel een heerlijke combi te noemen. Ik maakte eerst de pesto en vervolgens heb ik daar met een beetje kookroom meer een saus van gemaakt. Zo worden alle garnalen goed bedekt met een laagje van de saus waardoor ze heel smaakvol zijn. Samen met de cherrytomaatjes is dit een lekker tapasgerechtje of als je er toch zin in hebt en er meer een maaltijd van wil maken; kook wat verse spaghetti om daar deze garnalen en saus vervolgens doorheen te roeren. Kan natuurlijk prima!

Garnalen in Rode Pestosaus 3

No ratings yet

Garnalen in Rode Pestosaus

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 40 gram pijnboompitten
  • 250 gram semi-zongedroogde tomaatjes
  • 6 el olijfolie
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 225 gram garnalen
  • 100 ml kookroom
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten en stop ze daarna samen met de semi-zongedroogde tomaatjes, olijfolie, Parmezaanse kaas en knoflook in de foodprocessor. Maal tot een pesto en zet apart.
  • Bak in een hapjespan of wok de garnalen gaar. Ondertussen roer je in een andere pan de pesto los, en voeg je als deze begint te geuren, de kookroom toe. Roer tot een saus.
  • Voeg de garnalen en de gehalveerde cherrytomaatjes toe aan de saus en laat nog even mee sudderen zodat de cherrytomaatjes een beetje (warm en) zachter worden.
  • Serveer als 1 van meerdere tapas of kook er een pasta bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close