Sinds we een paar jaar geleden Halloumi hebben ontdekt ben ik helemaal fan. Heerlijk vind ik het om deze kaas in plakken te snijden en even licht aan te bakken in de pan om vervolgens door een salade te scheppen. Ook is Halloumi erg lekker in deze makkelijke ovenschotel. Omdat Halloumi een kaasje is dat zich goed laat bakken, leek het mij ook heerlijk om er eens friet van te maken. Wat bloem eromheen, even kort frituren en je hebt in no-time super krokante kaasfrietjes op tafel staan. Wel wilde ik de frietjes iets extra’s geven en daarom voegde ik een beetje Za’atar aan de bloem toe, een kruidenmelange uit het Midden-Oosten dat iets weg heeft van tijm/marjolein en verreikt is met sesamzaadjes en sumak. Heel uniek van smaak. De kaasfrietjes topte ik op het bord af met verse peterselie en munt en een beetje sumak voor de frisse smaak. Erbij een dip van Griekse yoghurt en rozenharissa, wat granaatappelpitjes over het gerecht en klaar! Een fantastisch lekker bijgerecht en ideaal voor Fastfood Friday omdat je echt nog geen 10 minuten bezig bent om het te maken.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Fastfood Friday: Kaasfrietjes van Halloumi
Ingrediënten
- 250 gr halloumi
- 50 gr bloem
- 2 el Za'Atar
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1/2 el rozenharissa - of normale harissa
- 1 el verse munt - fijngesneden
- 1 el verse peterselie - fijngesneden
- 1/2 tl sumak
- 1 el granaatappelpitjes
Instructies
- Verwarm een klein laagje neutrale olie in een koekenpan of verwarm de frituurpan naar 180°C.
- Schep de Za'Atar door de bloem en snijd de Halloumi in frieten. Wentel de Halloumi door het bloemmengsel.
- Leg de kaasfrietjes in de hete olie en frituur ze in 3 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin. Laat de frietjes even uitlekken in een zeef en leg ze vervolgens op een bord.
- Roer de rozenharissa door de Griekse yoghurt en zet het kommetje naast de kaasfrietjes op het bord.
- Strooi de sumak, verse peterselie en verse munt over de friet en garneer het gerecht met de granaatappelpitjes.
Dit is zo lekker! Dat moet ik snel eens zelf maken.