Fastfood Friday: Kaasfrietjes van Halloumi
Servings: 2 personen (als bijgerecht)
- 250 gr halloumi
- 50 gr bloem
- 2 el Za'Atar
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1/2 el rozenharissa - of normale harissa
- 1 el verse munt - fijngesneden
- 1 el verse peterselie - fijngesneden
- 1/2 tl sumak
- 1 el granaatappelpitjes
Verwarm een klein laagje neutrale olie in een koekenpan of verwarm de frituurpan naar 180°C.
Schep de Za'Atar door de bloem en snijd de Halloumi in frieten. Wentel de Halloumi door het bloemmengsel.
Leg de kaasfrietjes in de hete olie en frituur ze in 3 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin. Laat de frietjes even uitlekken in een zeef en leg ze vervolgens op een bord.
Roer de rozenharissa door de Griekse yoghurt en zet het kommetje naast de kaasfrietjes op het bord.
Strooi de sumak, verse peterselie en verse munt over de friet en garneer het gerecht met de granaatappelpitjes.