Fastfood Friday: Hush Puppies met garnalen en remouladesaus

Toen ik de naam Hush Puppies voorbij zag komen in het nieuwste boek van Elle Eten moest ik stiekem in eerste instantie denken aan een schoenenmerk. Het geinige is dat wanneer je googelt, je ook in de zoekresultaten als eerste een schoenenmerk tegenkomt maar wanneer je vervolgens op afbeeldingen zoekt zie je toch echt dat het ook gaat om een gefrituurde snack. Een soort hartige oliebollen eigenlijk maar dan deels gemaakt met maismeel. Hoe dan ook, ik vond het recept in het boek er bijzonder lekker uitzien en ook uitermate geschikt voor deze Fastfood Friday. Deze hartige oliebollen vormen namelijk het ultieme comfort food voor aankomend weekend. Elle Eten hitparade

Zoals ik al zei komt het recept voor deze Fastfood Friday uit het nieuwste boek van Elle Eten.

Een uitpuilende kookboekenkast, talloze recepten online en toch niet weten wat je moet koken. Ken je dat? Wij wel. In zo’n bui grijpen wij terug op altijd-goedrecepten die we blind kunnen klaarmaken en waarmee thuis ook iedereen gelukkig is. Zie ze als reddende engelen voor je dag.

Sinds 2011 schitteren deze engelen in onze Hitparade. Die rubriek is vanaf dag één in handen van receptschrijver, fotograaf en stylist Tal Maes. Het is een eregalerij van de meest gedraaide nummers uit ons keukenrepertoire, van al onze succesrecepten die het ook – juist! – op een doordeweekse dag goed doen.

We verzamelden ze in dit boek dat je gewoon lekker in de keuken kunt laten slingeren, zodat ook jij vanaf nu elke dag moeitelooseen nummer 1-hit op tafel zet.

Naast de tophits die al in ELLE Eten verschenen, bevat het boek ook nieuwe recepten.

Als je het boek doorbladert kom je inderdaad hitnummers tegen die het goed zullen doen op iedere keukentafel. Denk aan recepten voor Moussaka, Brownies met Amarena-kersen en Kipsaté met pindasaus. Door deze wel heel toegankelijke en toch ook wel vrij standaard recepten is het niet per se een heel verrassend kookboek. Ja, fans van Elle Eten zullen ongetwijfeld blij zijn dat recepten uit Hitparade zijn gebundeld in een kookboek maar zelf kwam ik weinig écht verrassende recepten tegen in het boek.

Toch nieuwsgierig? Elle Eten Hitparade is verkrijgbaar voor €19,99 bij o.a. BOL.com.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Hush puppies met garnalen

Hush puppies met garnalen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hush Puppies met garnalen remouladesaus

No ratings yet

Hush Puppies met garnalen en remouladesaus

Porties25 stuks

Ingrediënten

Voor de hush puppies:

  • 125 gr fijn maismeel
  • 125 gr tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 200 gr cocktailgarnalen
  • 25 gr ingelegde jalapeños
  • 50 gr maiskorrels

Voor de remouladesaus:

  • 3 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 2/3 augurkjes - fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • verse bieslook - fijngehakt
  • verse peterselie - fijngehakt
  • citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Roer voor de remouladesaus de mayonaise met de zure room, knoflook, augurkjes, kappertjes, bieslook en peterselie. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Meng in een kom het maismeel met de bloem, bakpoeder, suiker en wat zout. Voeg de karnemelk en het ei toe en klop dit even kort tot een beslag.
  • Doe dan de garnalen, jalapeños en maiskorrels in de kom en roer het geheel goed door tot alle ingrediënten zijn gemengd.
  • Breng in een geschikte pan zonnebloemolie naar een temperatuur van 160°C of gebruik een frituurpan.
  • Schep steeds een lepel van het hush puppies-beslag in de hete olie en frituur dit in 2-3 minuten goudbruin.
  • Laat de hush puppies uitlekken op een vel keukenrol en serveer ze vervolgens direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close