Yeeees lieve mensen, jullie favoriete rubriek is weer terug van weggeweest! Al een tijdje speelde ik met het idee om Fastfood Friday weer een permanente plek te geven op OhMyFoodness. Ik blijf toch een guilty pleasures blogger en omdat ik houd van duidelijkheid vond ik het wel zo prettig om de échte intens zoete, intens slechte, intens calorie-rijke en intens lekkere recepten een eigen plekje te geven op OMF. Dus daar zijn we weer! Vanaf deze week vind je iedere vrijdag op OMF een nieuwe Fastfood Friday recept. Anders dan voorheen toen ik vooral gerechten van fastfoodketens namaakte, ga ik nu gewoon aan de slag met recepten die zo guilty zijn dat je ze eigenlijk voor het weekend wilt bewaren. Vandaar ook de livegang op vrijdag! Ik trap vandaag af met een, op één van mijn bekendste recepten, geïnspireerd recept namelijk: een Big Mac ovenschotel! Jawel!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Fastfood Friday: Big Mac ovenschotel
Ingrediënten
- 500 gr aardappels - in stukken gesneden
- 300 gr rundergehakt
- 4 el Heinz sandwichspread tuinkruiden
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 tl blanke azijn
- 50 gr Cheddar - geraspt
- 1 ui - gesnipperd
- 6 augurken - in plakjes
- 2 handen ijsbergsla
Instructies
- Doe de stukken aardappels in een pan en schenk hier water bij tot de aardappels onder staan. Kook de aardappels 15 minuten voor tot ze zachter worden.
- Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar.
- Giet de aardappels af. Schep het gehakt en de Big Mac saus door de aardappels en stort het geheel in de ovenschaal.
- Verdeel de geraspte cheddar over de ingrediënten in de ovenschaal en schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal is gesmolten is.
- Schep de gesnipperde ui, plakjes augurk en ijsbergsla om en verdeel de salade zodra de Big Mac ovenschotel uit de oven komt over de ovenschaal. Hierdoor wordt de sla wat warmer en zachter, precies als bij een echte Big Mac.
Wat een leuk recept! Ik denk dat manlief hier wel blij van wordt dus gaan we zeker eens maken!
Haha ‘super guilty en absoluut niet gezond’ – je bent er in ieder geval eerlijk over. Misschien maar eens proberen, prima receptje voor een keertje!
Vandaag gegeten een aanrader. We gaan het vaker eten
Fastfood Friday terug! geweldig nieuws. Dit is de reden dat ik ooit lang geleden op je site terecht gekomen ben :)
Liefde voor dit!Vandaag op en erg van genoten
Hoi Sabine, wat kan er gebruikt worden als vervanger voor Heinz sandwichspread tuinkruiden? AH verkoopt deze (hier) niet (meer)
De naturel sandwichspread kan prima als alternatief!
Hoi Sabine
Klinkt erg lekker , alleen de aardappels ipv hamburger ?
Ga het vrijdag maken , ben benieuwd !
Aardappels in plaats van het brood, niet van de hamburger ;)
Heb je ook een app toevallig
Hoe kan ik deze in de gezondere variant maken?
Gehakt vervangen voor tartaar. Aardappels weg houden en verder is het relatief gezien best gezond.
Super lekker, maak het vanavond voor de 2e keer. Ik gebruik de spread pikante groenten
Is dit voor 2 dagen te maken op een manier dat niet alle sla de volgende dag bruin is, of kan ik t beter in 2 delen maken?
Tot aan de salade kun je alles al in een keer maken. Ik zou de salade wel pas vlak voor het serveren over de schotel scheppen, dus dat zou ik dan in twee keer doen.