Via Instagramstories vroeg ik jullie laatst naar suggesties voor nieuwe kookvideo’s. Uiteraard kwamen daar een hoop antwoorden op als fruitsalades, maaltijdsalades, barbecuerecepten etc. Hartstikke logisch met het mooie weer van afgelopen tijd. Als het buiten zo warm is eet ik het liefst zo makkelijk mogelijk. Een snackdinertje vind ik nog het allerlekkerst: allemaal hapjes op een plank en borrelen maar. Mijn ultieme snack is toch wel een flinke schaal met nacho’s. Loaded als het even kan, dus afgetopt met tal van lekkere ingrediënten en vooral véél kaas. Heel veel kaas. Ik vind het altijd een flinke misser als er een tortillachipje tussenzit waar geen kaas op zit. De BBQ-chicken nacho’s van de bakplaat die ik voor deze video maakte zijn loaded met kaas. En een heerlijk frisse salsa. En bacon. En BBQ-chicken natuurlijk. Klinkt top toch? Zeg nou zelf, hoe lekker is zo’n flinke plaat met nacho’s als avondeten op een warme zomerdag? Glas wijn erbij, Sangria eventueel en smullen maar.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Zin in meer? Ga dan direct naar alle bbq gerechten!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
BBQ-chicken nacho's van de bakplaat
Ingrediënten
- 200 gr tortillachips - nacho cheese
- 300 gr kipfilet
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 4 el barbecuesaus
- 150 gr geraspte kaas - Belegen
- 100 gr Cheddar geraspt
- 3 plakken bacon
- 1 handvol cherrytomaatjes - in kwarten
- 2 el jalapeños - fijngesneden
- 1 avocado - in blokjes
- 1 klein bosje peterselie - grof gehakt
- 1 rode ui - gesnipperd
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Kruid de kipfilets met paprikapoeder, knoflook-, komijn- en uipoeder, een snufje zout en wat peper.
- Leg de kipfilets op de bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie en gaar de kip in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.
- Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg de barbecuesaus toe aan de geplozen kip en schep het geheel goed om.
- Bak de plakken ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
- Leg een nieuw vel bakpapier op de bakplaat en verdeel hier de helft van de tortillachips overheen.
- Verdeel de helft van de geraspte kaas en Cheddar over de chips alsmede de helft van de BBQ-chicken.
- Leg de rest van de tortillachips op de bakplaat en top dit af met de rest van de geraspte kaas, Cheddar en BBQ-chicken. Breek het krokante spek in stukken en verdeel ook deze over de bakplaat.
- Schuif de nacho's nogmaals 5-10 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Schep alle andere ingrediënten door elkaar en verdeel de salsa over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
- Serveer direct.
Gisteren gemaakt en het was super lekker…
Van welk merk heb je de ronde nacho chips? En heb je geraspte cheddar kaas gekocht? Zo ja waar…
Want ik heb gisteren een pak met losse plakjes gehaald en deze in stukjes gesneden naar die bleven erg aan elkaar plakken waardoor er grote klonten ontstonden
Ik koop beide altijd bij Albert Heijn: nacho’s van het eigen merk uit het Mexicaanse schap, dus niet uit het chipsschap. Cheddar koop ik altijd in een blokje en rasp ik zelf.
Peterselie, nee. Koriander, jaaaa! super lekker recept!!