Als je gisteravond bent uitgeweest heb je óf geen zin om te eten, zoals ik altijd heb na het uitgaan, óf je moet een vette hap hebben om je eventuele kater weg te eten. Om daar een beetje tussenin te gaan zitten geef ik jullie vandaag een recept voor overheerlijke ei-zalmtoast. Het kost niet veel moeite, wellicht vijf tot hooguit tien minuutjes van je tijd, maar lekker is het zeker. En mocht je nou doordeweeks zin hebben in dit lekkere ontbijtje dan kun je het natuurlijk ook gewoon maken. Wij hebben dit met speciale ontbijtjes (Kerst, Pasen etc.) in ieder geval altijd op tafel staan en het is súper easy.
Ei-zalmtoast
Ei-met zalmtoast, lekker als ontbijt maar ook voor de lunch erg smakelijk en bovendien makkelijk te maken.
Benodigdheden
- broodrooster of grillpan
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 g gerookte zalm
- 2 sneetjes wit of bruin bood
- 1 tl olijfolie
Instructies
- Rooster je brood zoals jij het wil. Wij hebben geen broodrooster dus hebben wij het brood geroosterd in een droge grillpan. Geen olie of boter in de pan doen, daar wordt je brood zompig van. Breng onder het roosteren een scheutje olie in een koekenpan op temperatuur.
- Voeg wanneer de olie warm is de eieren toe en begin gelijk met roeren. Je kunt dit zoals ik met een houten lepel doen, maar een klopper is wellicht ook handig. Je kunt er ook voor kiezen de eieren voor het bakken los te kloppen in een kom, maar zo werkt het ook prima.
- Belangrijk is dat je nu blijft roeren tot het ei wat luchtig wordt.
- Het ziet er erg plakkerig uit, maar dit verdwijnt vanzelf. Je zult zien dat je ei erg gauw luchtig wordt en niet kan mislukken zolang je wel even blijft roeren. Een kind kan de was doen!
- Wanneer het ei lekker schuimig is maar nog net niet helemaal gaar voeg je de zalm toe. Je kunt het snipperen maar aangezien je de zalm door het bakken iets laat garen, valt het vanzelf in kleine snippers uit elkaar. Roer de zalm en het ei door elkaar totdat de zalm lichtroze is geworden en uit elkaar is gevallen in kleine snippers. Je ei wordt naar mate het meer gaar wordt ook wat lichter van kleur, dit is normaal.
- Neem je geroosterde boterham en besmeer deze met boter als je dat wilt. Zelf doe ik dat niet aangezien ik geen fan ben van boter. Erg lekker is om er een laagje mayonaise op te smeren, maar als het om je ontbijt gaat vind ik dat iets te ver gaan. Als brunch of lunch kun je daar uiteraard wel voor kiezen.
- Verdeel het mengsel over de geroosterde boterham en strooi eventueel af met peper en zout. In principe is de zalm door het licht garen al flink op smaak dus let op dat je niet teveel kruiden toevoegt.
- Klaar is je heerlijke ontbijtje! En dat in ongeveer tien minuten. Eet smakelijk!
Dat ziet er nog eens lekker uit!