Budgettip: Kant en klare Paëlla

Het leventje als student met een bijbaan én een blog is druk. Gezellig en leuk, maar ook druk. Aangezien ik niet meer bij mijn ouders woon moet ik er ook voor zorgen dat er elke avond eten op tafel staat. Gelukkig ben ik gek op koken en doe ik het elke dag met alle liefde, maar zo heel af en toe kom je wel eens handen tekort en dan is het makkelijk om een lekker alternatief achter de hand te hebben. Wekelijks worden bij ons thuis de boodschappen bij Lidl gedaan -je bent een student of je bent het niet- en de kwaliteit van het eten is daar over het algemeen zeer goed! Wanneer je goed speurt kun je nog wel eens lekkere dingen tegenkomen en dan met name in de diepvries.

Al tijden geleden hebben wij in de diepvries de zakken kant en klare Paëlla ontdekt, een smakelijk en vullend gerecht als je niet zoveel tijd hebt om te koken.

foto1
SDC11484Je vindt de Paëlla in de diepvrieskisten die vaak midden in de winkel staan, in een rode zak van 750 gram. Wanneer je alleen eet is één zak meeeer dan genoeg, met zijn tweeën -met name als één van de twee het mannelijke geslacht heeft- raad ik je aan anderhalve zak te gebruiken.

SDC11486
SDC11485Verhit olie in een wokpan en doe de bevroren Paëlla erbij zodra de olie heet is geworden. Zoals je op de foto’s kunt zien is de Paëlla goed gevuld! Zoals een echte Paëlla hoort te zijn vind je er verschillende soorten vis in -waaronder garnalen en mosseltjes- maar ook een flinke dosis groenten -onder andere doperwtjes en peultjes- en kipstukjes. Het fijne van dit gerecht is dat het erg snel klaar is. Na vijftien à twintig minuten omscheppen is de Paëlla gaar. Mocht je het nog sneller klaar willen hebben dan moet je de Paëlla van te voren even ontdooien.

En dan, het resultaat na opwarmen….

SDC11487
SDC11489… een bord lekkere, goudgele, dampende Paëlla! Natuurlijk kan kant en klaar voedsel nog altijd niet tippen aan vers gemaakt, maar neem van mij aan dat dit echt goed te doen is! Ondanks dat er veel ingrediënten in de maaltijden zitten proef je ze ook apart van elkaar nog erg goed.

Ik weet de exacte prijs van zo’n zak niet meer precies -het zal rond de twee à drie euro zijn-, maar voor weinig geld, moeite en tijd kun je op deze manier toch een lekkere maaltijd op tafel zetten!

Join the Conversation

 1. Lydia says:

  Handige tip. :) Ik moet regelmatig kant-en-klaar eten voor mijn vriend achterlaten, en dat is nog een heel gepuzzel met variatie, houdbaarheid en gezond eten. Dit ziet er wel heel lekker en gezond uit. Zo’n zak in de diepvries biedt uitkomst! Ik heb de paëlla nog niet bij ‘mijn’ Lidl gezien, maar de volgende keer zal ik eens extra opletten of ‘ie er ligt.

 2. Amber says:

  Ik wist niet dat ze daar paëlla hebben! Toch maar eens halen want ik vind het zo lekker, maar hier hebben ze het niet in de supermarkt dus ik heb het al 3 jaar ofzo niet meer gegeten als het niet langer is! :O

 3. Roxanne says:

  Dit is echt ontzettend lekker!! :D

 4. sjoukje says:

  Het kost €2,39 bij de Lidl

 5. brigitte says:

  en wij eten het vanavond voor het eerst, ben benieuwd.

 6. Cyriel says:

  Paella van de Lidle is heerlijk ! Kip garnalen mosselen alles zit er in. Je bent zo
  klaar echt een aanrader.

 7. Fred Bergsmit says:

  Helaas Pindakaas! jarenlang hebben wij de Paella van Lidl meegenomen in de camper diepvriezer voor als we even niets gekocht hadden, en thuiseen flinke voorraad om op dagen met weinig tijd toch iets smaakvols te eten te hebben, maar nu sinds enkele weken geen Paella meer te vinden bij de Lidl Anna Paulowna. Vandaag maar eens gevraagd of we dat in een oververpakking konden bestellen, helaas het antwoord was negatief, het is uit het assortiment en is niet meer te bestellen!
  Toch moet het een hardloper zijn geweest, het werd maar 1x per week aangevoerd en zodra wij het in het vak zagen kochten we alles wat er pop dat moment nog was, zodat het telkens na 1 dag uitverkocht was.

  1. Sabine Author says:

   Ah, dat is jammer zeg! Hopelijk komt het terug in een nieuwe verpakking of iets dergelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close