In mijn (P)inspiratie artikel liet ik laatst deze Kip Cajun Noodles al zien. Toen gaf ik al aan dat een publicatie van dit recept op OhMyFoodness niet lang op zich zou laten wachten en here it is. Dit gerecht zit boordevol groenten, is pittig gekruid, gezond én Weight Watchers proof. Daar komt ook nog bij dat we hier in huis dol zijn op Cajunkruiden en dus is dit gerecht een perfecte match. Het oorspronkelijke gerecht is gemaakt met linguine pasta, ik koos ervoor om het met noodles te maken.
Wat heb je nodig? (2-3 personen)
- 1 pakje Blue Elephant rijst noodles
- 1 bakje champignons
- 2 kipfilets (a 100 gram per filet)
- 1 rode paprika
- 1 gele of oranje paprika
- 1 ui
- 4 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 225 ml kipbouillon getrokken van een blokje
- 80 ml halfvolle melk
- 3 eetlepels roomkaas
- 1 eetlepel bloem
- 2 lente-uitjes
- peper en zout
- Cajun kruiden
- knoflookpoeder
- olijfolie
Ondanks de vele ingrediënten die in dit gerecht gaan is het geheel wel erg makkelijk om te maken. Vaak ben ik met noodles altijd bang dat het gerecht te droog wordt, gelukkig is het door toevoeging van de saus die je maakt bij deze Kip Cajun Noodles helemaal niet het geval.
1. Snijd de kipfilet in lange repen en kruid deze naar smaak met Cajun kruiden. Snijd de champignons in plakjes, de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui in kleine ringetjes.
2. Bereid de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak houdt dit in dat je de noodles zo’n 8 minuten moet laten weken in heet water.
3. Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de kipfilet goudbruin. Haal de kip zodra deze gaar is uit de wok en zet apart.
4. Verhit opnieuw een beetje olie in de wokpan en voeg de paprika, ui en knoflook toe. Wok zo’n 3 tot 4 minuten zonder de ui te laten verkleuren.
5. Voeg na 3 – 4 minuten de champignons en tomaten bij de andere groenten. Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder en wok nog zo’n 4 minuten.
6. Meng met een staafmixer de melk, bloem en de roomkaas goed door tot een glad mengsel. Voeg dit samen met de kipbouillon aan de groenten toe en breng het mengsel aan de kook.
7. Voeg de kipfilet weer aan de mix toe, kruid met Cajun kruiden naar smaak en laat zo de saus zachtjes indikken. Het is niet erg als de saus nog ietwat aan de dunne kant is, de noodles zullen zometeen het overtollige vocht opzuigen en dit voegt alleen maar toe aan de smaak.
8. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft (ongeveer na 3-5 minuten) voeg je de noodles aan de mix toe. Roer even goed door zodat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en het overtollige vocht door de noodles is opgezogen.
9. Serveer de noodles in kommetjes of schaaltjes en garneer met de lente-uitje.
Dit recept is ingezonden voor het Foodblogevent januari 2013 dat deze maand gehost wordt door Levine. Het thema van deze maand: Creatief met kip.
Hallo Sabine, wil je met dit recept meedoen met het foodblogevent januari “Creatief met kip”? Lees er alles over op mijn blog: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2013/01/foodblogevent-januari-2013.html
Hi Levine, best een leuk idee inderdaad! Ik wil dit recept wel inzenden voor het Foodblogevent van januari.
Ziet er echt lekker uit!
Ik heb dit gerecht gister gemaakt, heerlijk! Mijn vriend heeft wel 6 keer gezegd dat het lekker was. Mag ik jouw recept delen op mijn eigen blog? Uiteraard met verwijzing….