Chocolade laagjes panna cotta

gesponsord

Sinds ik SPLENDA Stevia heb ontdekt weet ik dat het helemaal niet zo moeilijk is om lekkere zoetigheden zonder geraffineerde suikers te maken. Als enige smaakt de Stevia van SPLENDA namelijk niet bitter en kun je het verhitten waardoor je er overheerlijke dingen mee kunt maken. Dit liet ik laatst al aan jullie zien door een recept voor appelkruimeltaart-cupcakes met je te delen. In het artikel bij dat recept daagde ik jullie uit om ook aan de slag te gaan met SPLENDA Stevia; maarliefst 50 OMF-fans kregen een SPLENDA Stevia-pakket thuisgestuurd en zijn de afgelopen weken zelf aan de slag gegaan en hebben kunnen zien dat je helemaal geen suiker nodig hebt als je SPLENDA Stevia in huis hebt.  In het artikel van vandaag laat ik jullie een aantal creaties zien en kies ik uiteraard de winnaar van de actie. Wie heeft naar mijn idee, had ik maar alles kunnen proeven – oh man wat een lekkere dingen zaten ertussen!, het meest originele en lekkerste recept gemaakt? Als bonus deel ik ook nog een extra recept met je. Ik maakte namelijk chocolade laagjes panna cotta. Super lekker, bijna feestelijk en dus gemaakt zonder geraffineerde suikers. En toch lekker zoet van smaak, fijn toch?

Jullie creaties

OMF fans zijn de afgelopen weken ook aan de slag gegaan met SPLENDA Stevia en hebben werkelijk de lekkerste creaties gemaakt. Eén van de opdrachten was om iets te bakken met deze suikervervanger en ter inspiratie wil ik graag een aantal baksels met jullie delen. Lijkt me overduidelijk dat het heel makkelijk is om iets waanzinnig lekkers te maken zonder geraffineerde suikers!

SPLENDA gevulde speculaasDe moeder van Nathalie maakte met SPLENDA Stevia kristalpoeder koolhydraatarme gevulde speculaas. Juummmm.

SPLENDA appelmuffinsDe laatste opdracht was om iemand anders uit te dagen iets lekkers te maken met SPLENDA Stevia. Joy gaf haar moeder een zak kristalpoeder en zoetjes en haar moeder maakte daar dankbaar gebruik van en maakte heerlijke appelmuffins!

SPLENDA Carrotcake

‘Carrotcake Light’ van Brigitte – altijd een goed idee. De volgende keer moet ik iets organiseren waardoor ik al deze baksels zelf ook kan proeven…

SPLENDA Red VelvetIn het kader van ook altijd goed: Red Velvet cake met roomkaasglazuur, gemaakt door Josee.

SPLENDA kruidnoten-appelpakketjesAangezien Sinterklaas weer in het land is werd er ook veelvuldig gebakken met kruidnoten. Zo maakte Myrthe kruidnoten-appelpakketjes.

SPLENDA UnicornIk sluit af met deze súper vrolijke creatie van Suzanne. Zij maakte unicorn cupcakes.

En de winnaar is…

Er kan wederom maar één winnaar zijn van deze fan-actie. Ik moet zeggen dat het water me non-stop in de mond liep bij het zien van jullie creaties maar het meest enthousiast werd ik toch wel van deze waanzinnige koffie eclairs met slagroom. De slagroom is gezoet met SPLENDA Stevia maar ook voor de de koffieroom in de eclairs is geen suiker gebruikt maar SPLENDA Stevia. Zien ze er niet fantástisch uit? Gefeliciteerd Mariska, jij wint een mega SPLENDA Stevia prijzenpakket!

SPLENDA koffie eclairs - Mariska

SPLENDA koffie eclairs - Mariska

Mijn recept: chocolade laagjes panna cotta

Voor deze panna cotta maakte ik twee verschillende beslagen voor de panna cotta: een vanillebeslag en een chocoladebeslag. Door niet al te lang wachten met het toevoegen van vanillebeslag bovenop het chocoladebeslag, loopt een deel van de chocolade door in de vanille waardoor het net lijkt alsof je panna cotta met twee soorten chocolade eet. Is maar net wat je wil natuurlijk, mocht je de vanillelaag aanzienlijk lichter van kleur willen in het glas, zorg er dan voor dat de onderste laag chocolade panna cotta genoeg is opgesteven in de koelkast zodat de laagjes niet in elkaar kunnen overlopen.

Chocolade laagjes panna cotta

Chocolade laagjes panna cotta

In samenwerking met SPLENDA Stevia

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chocolade laagjes panna cotta

No ratings yet

Chocolade laagjes panna cotta

Porties2 glazen

Ingrediënten

 • 250 ml volle melk
 • 250 ml slagroom
 • 60 gr SPLENDA Stevia Kristal
 • 4 blaadjes gelatine
 • 1 vanillepeul
 • 100 gr pure chocolade

Instructies

 • Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water en laat ze daar minimaal 5 minuten in weken.
 • Schenk de helft van de melk en de helft van de slagroom in een steelpannetje en schenk de rest in een andere pan. Voeg 30 gr SPLENDA Stevia Kristal aan één pan toe, de andere helft mag in de andere pan.
 • Schraap de vanillepeul leeg en voeg het vanillemerg toe aan de ingrediënten in pan 1. Voeg de chocolade toe aan pan 2.
 • Verhit beide pannen op de kookplaat, net zolang tot de SPLENDA Stevia Kristal volledig gesmolten is en er damp van de pannen afkomt. Beide mengsels hoeven niet te koken. In pan 2 wil je natuurlijk ook dat de chocolade helemaal gesmolten is.
 • Haal de pannen van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg aan beide pannen 2 uitgeknepen blaadjes toe. Roer goed door tot de gelatine volledig is gesmolten.
 • Schenk een deel van het chocoladebeslag in glazen en zet de glazen 30 minuten in de vriezer zodat de panna cotta iets kan opstijven.
 • Schenk het vanillemengsel vervolgens bovenop de chocolade panna cotta en zet de glazen weer terug in de vriezer.
 • Top af met het restantje chocolademengsel zodra de vanillelaag iets is opgesteven en laat de panna cotta's volledig opstijven in de koelkast.

Join the Conversation

 1. Mariska Nijmeijer-Simons says:

  Super leuk dat ik de winnares van deze actie ben geworden!
  Ik vond het erg leuk om de producten van Splenda uit te testen. De smaak is echt heerlijk. Ik zal er zeker vaker gebruik van gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close