Ik ben gek op Spaanse smaken en tapas kun je me dan ook het hele jaar door voorschotelen. Heer-lijk. De smaken zijn vaak lekker sterk en daar hou ik altijd wel van. In dit gerecht heb ik alles met elkaar gecombineerd, en dat was een goed plan al zeg ik het zelf. De basis bestaat uit lekker lang gebakken krieltjes, aangevuld met stukken chorizo, knoflookolijven, repen rode paprika en last but not least; Manchego. Ik heb er verder niet veel meer aan toegevoegd dus de dressing bestaat uit enkel een lichte mayonaise gemengd met een beetje citroensap, en serveren doe je het met nog een beetje verse basilicum erover. That’s it :-)
Spaanse Krieltjessalade
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende krieltjes
- peper
- zout
- 1 rode paprika in dunne repen
- 225 gram chorizoworst in halve plakjes
- 150 gram Manchego in dunne driehoeken
- 165 gram knoflookolijven
- 5 takjes basilicum fijngehakt
Dressing
- 2 volle el mayonaise
- 1 el citroensap
Instructies
- Aan voorbereiding is er niet veel nodig, want je begint direct met het bakken van de krieltjes. Verhit hiervoor een beetje olijfolie in een pan, en bak de krieltjes in ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe.
- Ondertussen snijd je de paprika in dunne reepjes, de chorizo in halve plakjes en de Manchego in dunne driehoekige plakjes.
- Maak de dressing door de mayonaise met het citroensap te mengen.
- Meng uiteindelijk alle ingrediënten met elkaar en maak af met de dressing en de verse basilicum.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.