Aah wat hou ik toch enorm van gerechten die in één pan te bereiden zijn. Dit was helemaal het geval toen we nog in een huis woonden zonder vaatwasser. Ja, ik kan het me bijna niet meer voorstellen maar ik heb toch echt twee boeken gemaakt en jarenlang Ohmyfoodness gerund vanuit een keuken zónder vaatwasser. Hoe minder afwas er ontstond tijdens het koken hoe beter, dus ik greep echt vaak naar ‘one pot’ gerechten. Maar goed, ook nu we wel een vaatwasser hebben vind ik de gerechten ideaal. Hoe lekker is het om op een doordeweekse dag namelijk alles bij elkaar in één pan te mikken en vervolgens gewoon te wachten tot het eten klaar is? Goed, voor deze One pot champignon-roompasta met pesto maakte ik de pesto wel helemaal zelf want hé, dan had ik in ieder geval nog een beetje het gevoel dat ik iets deed, maar als je daar ook geen zin in hebt dan kun je het jezelf helemaal makkelijk maken met pesto uit de supermarkt.
Klik hier als je de video niet kunt zien
One pot champignon-roompasta met pesto
Ingrediënten
- 300 gr penne - of jouw favoriete pasta
- 250 gr kastanjechampignons - in plakjes
- 1 tl gedroogde basilicum
- 250 gr mascarpone
- 750 ml water *
- 1 blokje paddenstoelenbouillon*
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voor de pesto:
- 15 gr verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 el pijnboompitten - geroosterd
- 3 el olijfolie
- 15 gr Parmezaanse kaas - geraspt
Instructies
- Doe voor de pesto alle ingrediënten in een foodprocessor, hakmolentje of vijzel. Maal het geheel tot een gladde pesto. Speel een beetje met de verhoudingen: wil je meer basilicumsmaak, voeg dan meer basilicum toe. Hetzelfde geldt voor de overige ingrediënten.
- Pak een grote kookpan en doe hier de penne in. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten inclusief de pesto toe en roer door.
- Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook. Kook de pasta in 15 - 18 minuten gaar. Mocht je nog erg veel kookvocht in de pan hebben zitten dan kun je dit afgieten of ervoor kiezen het in te dikken met een maizena papje.
- Schep de pasta in diepe borden en serveer direct.
Zou dit in de Satisfry kunnen? Ik heb geen idee hoe te bepalen hoe lang e.d.
Dan zou ik echt een ander recept moeten schrijven; er verandert dan veel aan de samenstelling :)