Het leven hoeft van mij niet altijd heel ingewikkeld te zijn. En daarmee ook direct de maaltijden die ik maak. Soms vind ik het helemaal ok om een soepje te serveren als avondeten, vaak dan wel met iets lekkers erbij. Het ‘gerechtje’, het is te eenvoudig voor woorden, dat ik graag maak bij soep zijn deze simpele bruschetta’s. Werkelijk, het stelt niets voor, het koken van een soepje is nog meer moeite dan dit. Toch kan ik me voorstellen dat ik niet de enige ben die soms compleet inspiratieloos is voor een bijgerecht bij soep en daarom wilde ik deze video toch even met je delen. Ook al kun je dit waarschijnlijk met je ogen dicht maken, simpel is soms gewoon héél erg lekker en als dat het geval is – is het voor mij een hit.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Mijn simpele bruschetta's met tomaat
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 5 grote vleestomaten
- 10 gr verse basilicum
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220° en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm dik en verspreid deze over de bakplaat.
- Pers het teentje knoflook boven de olijfolie uit en roer dit even goed door. Smeer de bovenkant van de plakjes ciabatta in met de knoflookolie. Rooster de broodjes in het midden van de oven in 7-8 minuten licht knapperig.
- Snijd ondertussen de tomaten en basilicum fijn en doe deze samen met zwarte peper naar smaak in een kom. Schep het geheel goed om.
- Verdeel steeds een eetlepel tomatensalsa over de krokante plakjes brood wanneer deze uit de oven komen.
- Sprenkel extra vergine olijfolie naar smaak over de bruschetta's en maak af met grof zout.