O o o.. dit is er weer eentje hoor. Zo’n cake die voordat ik ‘m op de foto had gezet, al een plak armer was. En na het fotograferen kon ik er ook maar met moeite vanaf blijven. Wederom heb ik dus ook deze cake snel in plakken gesneden en in de vriezer gestopt. Ander blijf ik er echt van eten.
Kaneelcake dus. En ik stopte er kandijsuiker in. Een suikersoort die je misschien wel vaker in kruidige cake’s of ontbijtkoeken tegenkomt. De combi van kruidig en zoet vind ik erg lekker dus ik probeerde eens wat uit door met een recept voor deze cake aan de slag te gaan. Missie geslaagd als je het mij vraagt. Een makkelijk baksel dat je zo in de oven schuift. Én een baksel waarvan je huis heerlijk naar kaneel gaat ruiken.
Kaneelcake met Kandijsuiker
Ingrediënten
- 225 gram roomboter op kamertemperatuur
- 175 gram donkerbruine basterdsuiker
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 3 el kaneel
- 1 tl vanille aroma
- 50 gram kandijsuiker + 1 volle eetlepel voor bovenop de cake
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop in een staande mixer de boter los met de basterdsuiker. Laat de mixer aan staan totdat de 2 ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix rustig nog eens door.
- Nu het zelfrijzend bakmeel, ook in etappes om het stuiven te voorkomen. Rustig mixen.
- Als het beslag een egale massa is geworden voeg je de 3 eetlepels kaneel toe en de vanille aroma. Mix tot het beslag de kaneel en het aroma goed heeft opgenomen.
- Als laatste voeg je de kandijsuiker toe. Mix dit kort door het beslag heen.
- Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif in de oven voor 75 minuten.
Wat voor type kandijsuiker heb je gebruikt en waar heb je dat gekocht? Alvast bedankt!
Ohhh nice nice nice! Ziet er goed uit hoor :)
De eetlepel kandijsuiker doe je die voor of na het bakken over de cake?
Doe je de eetlepel kandijsuiker voor of na het bakken over de cake?