Sab’s Eetoverzicht week 16/2019

YES, de eerste barbecue van dit jaar is een feit jongens – heerlijk. Ik kan daar echt alleen maar blij van worden. Ook van het feit dat we überhaupt een paar avonden buiten de deur hebben kunnen eten afgelopen week trouwens, genieten met een hele grote G. De week startte lekker slecht. Zondag waren we nog op Landal Esonstad en haalden we friet omdat Ken en Annemie naar huis gingen na het eten (= 1,5 uur rijden). Ook gingen we eindelijk pannenkoeken eten met Vic en de rest van de week stond ik braaf zelf in de keuken om verschillende  lenteproof gerechten te koken. Een eetoverzicht waar ik heel blij van word dus, deze week!

zondag 2

Zondag

Zoals ik al zei waren we vorige week nog in Friesland en omdat Ken en Annemie na het eten terug richting Apeldoorn gingen, besloten we lekker makkelijk te doen en haalden onze mannen friet bij de snackbar. In tegenstelling tot wat ik gewend ben van friet op vakantieparken, was het hier onwijs lekker. Zout, krokant en een mega keuze uit snacks. Ik ging voor een kroket en bamischijf, eigenlijk vaste prik van de snackbar – het zijn mijn favoriete snacks. De kroket om uit te lepelen met friet, bamischijf eet ik zo, zonder saus.

maandag 2

Maandag

Al met Vic zijn verjaardag (17 maart) wilden we pannenkoeken gaan eten in het pannenkoekenrestaurant. Vic is namelijk dol op pannenkoeken, maar het kwam er de afgelopen weken simpelweg niet van. En dus besloten we onze minivakantie op maandag er maar mee af te sluiten. Ik ben zelf fan van hartige pannenkoeken en koos voor een variant met spek, champignons, kaas en ui. Vic at een pannenkoek met appel en kaneel, Tim ging voor drie verschillende toppings.

dinsdag 2

Dinsdag

Afgelopen week deed ik de boodschappen zelf in verband met ons weekendje weg en dus was dinsdag alles al in huis. Ik maakte voor het avondeten Gado Gado volgens dit recept. Lekker veel groenten en natuurlijk pindasaus. Gekookt eitje erbij, wat cassave, gebakken uitjes en Seroendeng. Pindasaus maakt echt alles lekker hè?

woensdag 2

Woensdag

Wrapjes zien er altijd zo armzalig uit als ik het zo los fotografeer hè? We aten woensdag in ieder geval deze fajita’s maar dan met Kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Flinke dot zelfgemaakte guacamole en zure room erbij – heerlijk. Vic gaat zich bij zulke maaltijden altijd te buiten aan de wraps en het vlees trouwens. Net z’n vader, haha.

donderdag 1

Donderdag

Ik zeg het vaker, maar zolang het witte aspergeseizoen in volle gang is kan ik het niet vaak genoeg eten. Afgelopen donderdag reed ik dus, voordat ik Vic ging ophalen, weer even langs de aspergeboer voor bijna een kilo asperges. Ik maakte ze klaar volgens dit recept al kookte ik deze keer de asperges niet voor maar wikkelde ik ze in parmaham en stopte ik ze samen met de aardappeltjes 30 minuten in de oven op 200°C. Ik vind dit soort gerechten echt een traktatie, zo lekker.

vrijdag 2

Vrijdag

Het eten van vrijdag ziet eruit als een bordje rommel, maar het was echt onwijs lekker. Ik maakte de Pad Thai Bulgursalade die Viv al eens eerder heeft gedeeld op Ohmyfoodness. Ik maakte hem met nep-kip en knoflookgarnalen en vooral lekker veel taugé want daar ben ik gek op. Heerlijk was het, echt een aanrader.

zaterdag 2

Zaterdag

Op de eerste echte zomerdag van het jaar, want zo voelde het wel!, staken we de barbecue aan. We, vooral Tim, waren de hele middag bezig geweest in de tuin en dus vonden we het heerlijk om lekker buiten te kunnen eten ’s avonds. De eerste barbecue van het jaar is toch wel een momentje hoor. Zalig.

Aangezien het mooie weer voortzet aankomende week, ga ik maar eens broeden op nog meer lenteproof gerechten. Lichte maaltijden met veel groenten, daar heb ik vooral zin in. Wat we vanavond en morgen met het eten gaan doen weet ik niet. We zullen vast het een en ander over hebben van de Paasbrunch wat we als avondeten kunnen eten en zin om te koken hebben we ongetwijfeld niet. Al lijkt het me ook wel lekker om een kippetje te roken op de barbecue morgen… Hmm, we gaan het zien.

Fijn Pasen! x

Join the Conversation

  1. Vivian says:

    Dat ziet er allemaal lekker uit zeg! De gerechten van dinsdag t/m donderdag ga ik een keer proberen :-)

  2. Wauw, wat ziet dat bord met asperges er lekker uit! Hoe heb je het precies klaargemaakt behalve 30 minuten in de oven?

    1. Sabine Author says:

      In de tekst bij de foto staat een linkje naar het recept! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close